Öğretmene dayak iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir ilköğretim okulu öğretmeninin, zayıf not verdiği gerekçesiyle öğrenci ve ailesi tarafından okulda tartaklandığı iddia edildi.

Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu Matematik Öğretmeni Fatma Doğanay, okulda düzenlediği basın toplantısında, ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Çiçek A'nın sınavdan zayıf not aldığını öğrenince kendisine tepki gösterdiğini ve sınıfta gürültü yaptığını, uyarıda bulunmasına karşın, konuşmaya devam ettiğini söyledi.

Doğanay, öğrenciyi dışarı çıkartarak uyarıda bulunmak istediğini belirterek, şöyle devam etti: ''Ancak Çiçek, bana saldırdı ve hakaret edip saçımı çekti. Bunun üzerine müdürün odasına çıkıp olayı anlattım ve öğretmenler odasına geçtim. Ailesine bildirecektik ki ailesi okula girip aniden üzerime saldırıp, hakaret etti.'' Doğanay, olayın halen şokunu yaşadığını ifade ederek, ''Karakola şikayette bulundum. Ben bir eğitimciyim ve bana yakışanı yapıp hakkımı arayacağım'' dedi.

Bu tür olayların üzerinin örtülmesini istemediğini belirten Doğanay, bu olayın başka meslektaşlarının başına gelmemesi için yetkili mercilere de başvuracağını söyledi. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı İbrahim Sezer ise bu tür olayların sıklıkla olduğunu belirterek, olayların önüne geçilmesi için rehber öğretmenlerin öğrencilerin sorunlarını dinleyip çözüm yolu bulmasına yardımcı olmaları gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber