Elitaş: HSYK'yı kalıcı hale getirelim

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, HSYK'nın değişmesine ilişkin anamuhalefet partisine çağrı yaparak, 'Somut bir çalışmanız varsa bunu değerlendirelim' dedi. Elitaş, 'Teklif geri çekilmiyor. Esas niyetimiz, düşüncemiz; HSYK Kanunu'nun Anayasal düzenlemeyle daha kalıcı hale gelmesidir' diye konuştu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Ocak 2014 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elitaş: HSYK'yı kalıcı hale getirelim

Hükümet, HSYK düzenlemesinin tartışmalı maddelerini dondurma kararı aldı. Haftasonu da çalışılarak çıkarılması planlanan kanun teklifinin görüşmelerine salı gününe kadar ara verildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören çalışma konusunda yaşanan tıkanıklığı aşmak için de AK Parti, anamuhalefet partisine çağrı yaptı.

SAMİMİLERSE GELSİNLER GÖRÜŞELİM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, HSYK yasa teklifinin ilk bölümün bitimine kadar gün içerisinde çalışmaların süreceğini söyledi. Elitaş, 'Salı günü konuyla ilgili araştırma ve görüşmeler devam edebilir. Ama teklifin askıya alınması, geri çekilmesi anlamına gelmiyor. Esas niyetimiz, düşüncemiz; HSYK Kanunu'nun Anayasal düzenlemeyle daha kalıcı hale gelmesidir. Anayasa değişikliği konusunda karşımıza şartla geldiler. Şu anda kimsenin kimseyi samimiyet testi yapma durumunda olmaması gerekir. Konunun kesin ve kalıcı çözümü Anayasa değişikliğidir. Eğer anumuhalefet Anayasa değişikliği konusunda samimi davranış içinde bulunursa arkadaşlarımızla görüşürler, umarım ortak noktada buluşup Anayasa değişikliği ile çözülür' dedi.

TEKLİFİNİZİ GETİRİN

Konuyla ilgili girişimde bulunup bulunmayacakları sorusuna Elitaş, 'Şu anda çağrı yapıyoruz, girişimde bulunuyoruz. Ben şu anda anamuhalefet partisine çağrı yapıyorum; Anayasa değişikliğiyle ilgili birikiminiz varsa, müzakere edelim diye ortada somut çalışmanız varsa bunu değerlendirelim. İnşallah onlar bu çağrımıza cevap verir' karşılığını verdi.

KOMİSYONDA BİR METİN VAR

Elitaş, düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olduğunu düşünmediklerini ifade ederek, 'Ama görüşmeler çerçevesinde 'şu maddede hassasiyetimiz var' diyen olursa bütün fikirleri de dikkate alırız. Bu süreçte askıya alınması demek, hiç görüşülmeyecek anlamında değildir. Zaman geldiğinde, şartlar incelenip atılan adımlara karşılık verilmediği takdirde teklif kaldığı yerden devam eder. Salı'ya kadar zamanımız var, gelişmeler olursa değerlendirme yaparız. Şarta bağlı konuşmuyoruz' diye konuştu. Elitaş, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda bir metin olduğunu ve görüşülebileceğini söyledi.

SONUCU BEKLEYECEĞİZ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise kanun teklifinin görüşmelerinin şu anda devam ettiğini belirterek, 'Başbakanımızın yaptığı çağrının sonucunu bekleyeceğiz' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber