Dershanesi zarar edince rakiplerini ?tarikatçılık'la suçladı

Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da faaliyet gösteren MEF Dershaneleri, bu yıldan itibaren faaliyetlerine ara verdiğini duyurdu. MEF'in sahibi İbrahim Arıkan, bazı markalaşmış kurumlar ile tarikat dershanelerinin Anadolu'nun değişik yerlerinde aynı isimle şube açması sebebiyle çalışmalarını durdurduklarını açıkladı.

Arıkan, kapattıkları binaların ise şu an kurulma aşamasındaki MEF Üniversitesi için kullanılacağını söyledi. Diğer dershane sahipleri Arıkan'a, ?Dershanecilik para kazandırmamaya başlayınca ?daha kârlı işe geçeceğim' diye mertçe açıklama yapmak yerine kendine göre gerekçeler üretiyor.? şeklinde tepki gösterdi.

İbrahim Arıkan, dün yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi: ?Dershaneler isim satarak ticaret yapan, olumsuz sonuçlardan sorumsuzluk duymayan ticari bir anlayışa kapıldı. Bu da sektörü olumsuz etkiledi. Biz de enerjimizi okul ve üniversite projelerine yönlendirme kararı aldık.? Arıkan, bazı tarikat dershanelerinin Anadolu'nun değişik yerlerinde dershaneler açtığını ve rejimin sıkıntıda olduğunu iddia etti.

Anadolu'nun değişik illerine isim hakkını veren Kavram Dershaneleri'nin sahibi ve Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Başkanı Bahattin Durmuş, Arıkan'ın kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini söyledi. Dershane sektörünün sıkıntıda olduğunu aktaran Bahattin Durmuş, ?İbrahim Bey, aslanlar gibi çıkıp daha fazla kazanacağı bir sektöre geçeceğini açıklasa daha iyi olurdu. Kazanamadığı için bu işi bırakıyor ve kılıf arıyor. Mertçe konuşsa daha iyi olurdu. İlk kez bir dershane kurucusu, sektörden çekilirken sektörü hedef tahtası haline getirmiştir.? dedi. Tarikat dershaneleri konusuna da değinen Durmuş şöyle konuştu: ?Devlet bizden daha az mı bilgi sahibi, yasal olmayan bir şey varsa devlet gereğini yapar.?

Uğur Dershaneleri sahibi Enver Yücel dershanecilik sektöründe kurumsallaşamayan kurumların kapanmaya mahkum olduğunu belirterek, İbrahim Arıkan'ın her şeyini kazandığı bir sektörü bu şekilde bırakmasını üzüntüyle karşıladığını ifade etti. Arıkan'ın ?tarikat dershaneleri' söylemine de tepki gösteren Enver Yücel, ?Türkiye'de tarikat kurumu yoktur. Eğitim kurumlarının tamamı Cumhuriyet'in kurumlarıdır.? şeklinde konuştu. Sektörden çekilirken dershaneciliğe çamur atılmaması gerektiğini anlatan Enver Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü: ?MEF zarar ettiği için kapanıyor belki de, bunu bilemiyoruz. Hayatını bu sektörden kazanmış biri sektöre çamur atmamalı.? Bil Dershaneleri sahibi Mustafa Aydın ise dünyanın her tarafında markalaşmış kurumların isim hakkı kullandırdığına dikkat çekerek, ?Markanızı insanlığa sunmazsanız çağdaşlıktan söz edemezsiniz. ABD'de Kaplan diye bir dershane var, dünyanın her tarafından 1.000 şubesi var. Bugün Türkiye'de 200 yabancı marka var. Bu tip suçlamalar dünyayı algılayamamaktan kaynaklanıyor.? diye konuştu. Mustafa Aydın, Arıkan'ın ?tarikat dershaneleri' iddialarına ise ?Tarikatçılık sözlerine sadece gülünür, hep beraber gülelim.? diye cevap verdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber