Kim bunları öğretmen yapıyor

Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in bir köyünde ilköğretim okulu birinci sınıf öğrencisine, öğretmeni tahtaya 20 kez 'Ben eşeğim anlamıyorum' yazdırmış. Nedeni, öğrencinin okuduğu konuyu anlatamaması. Çok bilmiş öğretmenin amacı aileleri duyarlı hale getirmekmiş.

Rize'de de imam hatip lisesinde iki öğrenci birbirlerine 'aşkım' diye hitap ettikleri için öğretmenlerinin gazabına uğramışlar. Öğretmen çantasını kapıp öğrencilerin üzerine fırlatmış. Üstelik pişkin bir şekilde, bunun büyütülecek bir olay olmadığını söylemiş.

Bu insanlar nasıl öğretmen olabiliyor merak ediyorum. Ne olacak şimdi bu öğretmen müsvetteleri. Başka öğrencilerin ruh sağlığını bozmaları için farklı okullara mı sürülecek?

Ben Balıkesir'deki duyarlı öğretmenin bu duyarlılığına kayıtsız kalınmaması gerektiğini düşünüyorum. Madem öğretmenimiz gönlünü ortaya koymuş ve çocuğun okuduğunu anlaması için elinden gelen her şeyi yapmış, aynı metodu kendisi üzerinde deneyelim.

Bahçeye bir kara tahta koyalım. Öğretmenleri de bahçeye dizelim. Duyarlı öğretmen eline tebeşiri alıp, son derece duyarlı bir şekilde tahtaya 20 kez 'Ben duyarlı bir eşeğim' yazsın.

Küçük kız üzüntüsünden gece altını ıslatmış. Ertesi gün de okula gitmek istememiş. Belki bu duyarlı öğretmen de aynı olayı yaşadıktan sonra bir daha okula gitmek istemez. Böylece bundan sonra gideceği okullardaki çocuklarımızı öğretmenin duyarlılığından korumuş oluruz.

sibel kahraman/akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber