Belediyelere yakın markaj

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'li belediyeleri yakın markaja alacak. Parti toplantılarında sürekli olarak 'Bizi ileride en çok zorlayacak konuların başında yolsuzluk geliyor' diyen Başbakan Erdoğan, partili belediyeler için kapsamlı bir kamuoyu yoklaması yapılması talimatını verdi.

AK Parti, 100 bini aşan denekle belediyelerin olumlu ve olumsuz tüm icraatlarını mercek altına alacak. AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine Türkiye genelindeki Büyükşehir Belediyeleri, İl Belediyeleri, İlçe Belediyeleri ve Belde Belediyeleri'ni yakın takibe alacak büyük bir anket yapmaya hazırlanıyor. Yeni yasama dönemi yılı başında kapsamlı bir belediyeler anketi yaptırmayı planlayan AK Parti, 100 bin deneği aşan kamuoyu yoklamasıyla bir ilke imza atacak. Halkın nabzını tutarak başarılı ve başarısız belediyeleri tespit edecek olan AK Parti, belediyelerin performansını ölçecek.

Başbakan Erdoğan, önümüzdeki süreçte belediyelere göz açtırmayacak. Belediyelerin tüm icraatlarını yakın takibe alan Başbakan Erdoğan, özellikle yolsuzluklar konusundaki hassasiyetini yapılacak kamuoyu araştırmasına da yansıtacak. Profesyonel kamuoyu araştırma şirketlerine yaptırılacak olan ankette halka 20'nin üzerinde soru yöneltilecek. Standart soruların yanı sıra her belediyenin bulunduğu bölgeye göre özel soruların da yer aldığı anketle belediyelerin genel fotoğrafı çekilecek. İlginç soruların yer aldığı ankette "Belediye yönetimini demokratik ve katılımcı buluyor musunuz?", "Belediye yönetimi temiz yönetim anlayışına uygun mu?", "Belediye Başkanı'nı ve yönetimi etik buluyor musunuz?", "Belediye Başkanı'nın ismini duyduğunuz, kendisini gördüğünüz zaman ilk intibanız nedir?", "Gözünüzde imajı nasıl?", "Belediye, talep ve beklentilerinizi karşılıyor mu?", "Bağlı bulunduğunuz belediyeden en önemli beklentiniz nedir?", "Belediye hizmetlerinden memnun musunuz?" gibi sorular yöneltilecek.

Anket sonuçlarına göre her belediyenin ayrı ayrı karnesi çıkarılacak. Belediye Başkanları'nın olumlu ve olumsuz icraatlarının yer aldığı anket, sonuçları daha sonra rapor haline getirilerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, AK Partili Belediyeler'in çalışmalarını her zaman yakından takip ettiklerini, şimdiye kadar küçük çaplı anketlerle AK Partili Belediyeler'in başarılarını ölçtüklerini, ancak Ekim ayında en büyük anket için kolları sıvadıklarını söyledi. Ergün, 100 bini aşan deneklerle Büyükşehir Belediyeleri, İl Belediyeleri, İlçe Belediyeleri ve Belde Belediyeleri'ni ilk kez aynı anda, anket çalışmasıyla yoklayacaklarını kaydetti.

Anket sonuçlarını Belediye Başkanları'na bir mektupla bildirceklerinin altını çizen AK Partili Ergün, "Önceki anket sonuçlarına göre başarısız, performansı düşük olan belediyelerin son yapılacak ankette de aynı seyirde kalmaları halinde bazı yaptırımlar uygulayacağız" dedi. Ergün, özellikle icraatlarında şeffaflık kriterlerine uymayan ya da belediye kaynaklarını yerinde değerlendirmeyen, yolsuzluk tespitinin yapıldığı belediyeler için İçişleri Bakanlığı'ndan harekete geçmesini talep edeceklerinin sinyalini de verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber