Polis yanlış kişinin telefonlarını dinledi iddiası

ŞANLIURFA'da, PKK terör örgütüne eleman kazandırdığı iddiasıyla savcılık izniyle 8 ay boyunca polislerin yanlış kişiyi dinlediği ileri sürüldü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2014 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis yanlış kişinin telefonlarını dinledi iddiası

ŞANLIURFA'da, PKK terör örgütüne eleman kazandırdığı iddiasıyla savcılık izniyle 8 ay boyunca polislerin yanlış kişiyi dinlediği ileri sürüldü. Evine gelen evrakla 8 ay boyunca dinlendiğini öğrenen Hür Dava Partisi Bölge Koordinasyon Başkanı Süleyman Atmaca, "Evrakta benim adımla bir akrabamın dinlendiğini görünce şaşkına döndüm" dedi.

Şanlıurfa'da, geçen hafta HÜDAPAR Eyyübiye Belediye Başkan adayı Mehmet Kışlar'ın adıyla 8 ay boyunca HÜDAPAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan avukat Emin Güneş'in dinlendiği ortaya çıktı. Kamuoyunda yankı uyandıran bu olayın ardından ikinci yanlış dinleme olayı olduğu ileri sürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HÜDAPAR Bölge Koordinasyon Başkanı Süleyman Atmaca, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geçen hafta içerisinde evine gelen bir tebligatta PKK terör örgütüne eleman kazandırılması, yardım ve yataklık suçlamasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dinlendiğini, ancak suç unsuruna rastlanmadığını öğrendi. Kanser tedavisi gören Atmaca, yaptığı incelemede evrakta kendi adına 8 ay boyunca dinleme yapılan telefon numarasının ise Diyarbakır'da yaşayan akrabası Abdulkadir Eser'a ait olduğunu fark etti.

Kendi adına düzenlenen evrakla başka birisinin dinlenmesine tepki gösteren Atmaca, "8 ay boyunca benim adıma alınan izinle, kendi halinde Diyarbakır'da kapıcılık yapan akrabamın telefonunu dinlemişler. Beni üzen dinlenmek değil; ben Müslüman ve dindar bir insanım. 30 yıldır dinsizlik fikri akımına karşı mücadele etmiş, bunun karşısında da durmuş bir insanım. Benim PKK'yla hiçbir işim olmaz. Dinlemek için alınan izinde PKK ile ilişkilendirilmemi hakaret olarak görüyorum" dedi.

Kanser hastası olduğu için iyice moral çöküntüsü yaşadığını ifade eden Süleyman Atmaca; "Bana dini faaliyet yaptığım için dinlendiğim söylenseydi bu kadar ağrıma gitmezdi. Bu yüzden avukatlarım aracılığıyla Şanlıurfa Terörle Mücadele Şube Müdürü ve evrakta imzası bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber