Vali, okulda lastik ayakkabıyı yasakladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İş Adamları Derneği iş birliğinde başlatılan "Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası" kapsamında AK-SA Holding tarafından Hakkari'deki okullara bilgisayar hediye edildi.

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen bilgisayarların teslim töreninde, Sermaye Piyasası İlköğretim Okulundan bir öğrencinin ayağında lastik ayakkabı görünce, öğrenciye "Bundan sonra lastik ayakkabıyı ayağında görmek istemiyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hekim Turgut'a talimat veren Nasuhbeyoğlu, "Hastalık yapan lastik ayakkabı bundan sonra okullarda yasaklasın.
Kent genelindeki hiçbir okulda öğrencilerde lastik ayakkabı görmek istemiyorum" talimatını verdi.

Nasuhbeyoğlu, lastik ayakkabıyla ilgili Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Dermatoloji bölümleri raporlarının kendisinde olduğunu belirterek, "Çocuklarımıza okulda kesinlikle lastik ayakkabı giydirmeyeceğiz. Bu ayakkabıları giyen öğrencilerin ayakkabı ihtiyacını valilik olarak karşılayacağız.

Çocuklarımızın kılık kıyafeti pırıl pırıl olacak" diye konuştu.

Okul Müdürü Fazıl Taş'a talimat vererek okulunda lastik ayakkabı giyen öğrencileri valiliğe bildirmesini isteyen Nasuhbeyoğlu'nun bu kararına öğrenciler alkışlayarak destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber