Piknik'teki öğrencilere PKK gözaltısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2006 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Piknikte PKK gözaltısı

Hakkari'de üniversite sınavına hazırlanan ve stres atmak için pikniğe giden Anadolu Öğretmen Lisesi'nden bir grup öğrenci, ?Dağa çıkıyorlar' ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Öğrenciler, ifadeleri alındıktan sonra sevk edildiklerin savcılık tarafından serbest bırakılırken Eğitim- Sen Şube Başkanı Ali Asker Yurtsever, ?Öğrencilerin bu şekilde rencide edilmesini kınıyoruz'' dedi.

Hakkari Anadolu Öğretmen Lisesi son sınıfında okuyan yaşları 16 ile 18 arasında değişen 13 öğrenci, ÖSS öncesi stres atmak için dün bir minibüsle Depin Deresi kıyısına piknik yapmaya gitti. Okul yönetiminden izin almadan pikniğe giden öğrencilerin PKK'ya katılmak üzere dağa çıktıkları ihbarı üzerine Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri Depin Mevkii'nde minibüsü durdurdu. Gözaltına alınan 13 öğrenciden 18 yaşında olanlar Terörle Mücadele Şubesi'ne 18 yaşından küçük olanlar ise Polis Merkezileri'ne götürülüp ifadeleri alındı. Daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen öğrenciler serbest bırakıldı.

Eğitim- Sen Hakkari Şubesi, pikniğe giden öğrencilerin gözaltına alınıp sorgulanmasına tepki gösterdi. Bugün 30 sendika üyesiyle basın açıklaması yapan Eğitim- Sen Hakkari Şube Başkanı Ali Asker Yurtsever, ?ÖSS öncesi stres atmak ve eğlenmek için pikniğe giden öğrencilerin bu şekilde rencide edilmesini kınıyoruz. Rencide olan sadece öğrenciler ve aileleri değil, tüm eğitim camiasıdır'' dedi.

Polisin, temelsiz bir ihbarı gerekçe göstererek öğrencileri gözaltına almasının kabullenemez bir durum olduğunu söyleyen Yurtsever, ?İstihbarat ağının çok güçlü olduğu Hakkari'de güya bir sınıftaki tüm öğrenciler bir eylem içine girmişler. Kimsenin haberi yok ve son anda gelen ihbarla Emniyet mensupları haber almışlar. Bizce böyle bir durumda Emniyet yetkililerine düşen görev, gençleri derhal ailelerine teslim etmek ve aileleri uyarmaktı. Böyle bir davranış büyük bir sempati toplardı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber