Atamaların son adresi Koordinasyon Merkezi

Emniyet teşkilatında 17 Aralık operasyonu sonrasında başlayan tayinler sürerken, şimdi de MİT’in koordinesinde faaliyet yürüten Milli İstihbarat Koordinasyon Merkezi’nde (MİKM) görevli polisler değiştirilmeye başlandı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atamaların son adresi Koordinasyon Merkezi

TOLGA ŞARDAN

Bu kapsamda, MİKM'in merkez teşkilatında ve yerel ünitelerinde görev yapan emniyet temsilcileri, emniyetteki tayinlerle birlikte değiştirilmeye başlandı.

İstihbarat koordinasyonunu sağlamak amacıyla geçen yıl MİT bünyesinde kurulan MİKM'in 33 kentte yerel üniteleri bulunuyor. Özellikle terörist faaliyetlere karşı çalışmaya başlayan MİKM'de MİT ve jandarmanın yanı sıra emniyet temsilcisi de yer alıyor. Bu temsilci, merkezde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı bünyesinden, illerde ise il emniyet müdürlükleri bünyesindeki istihbarat şube müdürlüklerindeki rütbeli personel arasından görevlendiriliyor.

Tüm üniteleri 7 gün 24 saat esasına göre çalışan MİKM'de emniyet temsilcisi olan istihbaratçı polis müdürleri, emniyetin istihbarat birimleri arasında gerçekleştirilen geniş kapsamlı atamalar çerçevesinde değiştirilmeye başlandı. MİKM'de görev yaparken geri çekilen istihbaratçı polis amirlerinden bir bölümü "zorunlu değişiklikler" çerçevesinde emniyet içinde farklı birimlerde görevlendirildi. Bu isimlerin yerlerine ise yine istihbarat şubelerinden polis amirleri atanmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber