Polis bir tık yakınımızda

İstanbul Emniyeti, “Okulunu seç polisini öğren” uygulaması geliştirdi. Şimdilik Beşiktaş, Ümraniye ve Eyüp’teki çocuklar internetten okullarından sorumlu polisi öğrenip, şüpheli bir durumda alo diyebiliyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis bir tık yakınımızda

BÜLENT ŞANLIKAN

İstanbul çocuk polisinden çağdaş uygulama. Beşiktaş, Ümraniye ve Eyüp Çocuk Büro Amirlikleri, internet siteleri üzerinden öğrencilerin, velilerin ve okul yöneticilerinin kolaylıkla kullanabilecekleri, "Okulunu seç polisini öğren" uygulaması geliştirdi.

Daha once okullarda "Güvenli İnternet Seminerleri" düzenleyen polis, sanal ortamdaki tehlikelere dair uyarılar yapmıştı.

HER OKULA BİR POLİS

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlükleri geleceğimizin teminatı çocukların güvenliği için geliştirdiği son proje şimdilik Beşiktaş, Ümraniye ve Eyüp'te uygulanıyor. Üç ilçenin Emniyet Amirliği internet sitelerinde yer alan uygulama sayesinde, veliler, öğrenciler ve okul yetkilileri okul çevresinde, hangi polisin görevli olduğu bir tıkla öğrenebiliyor. Sitede yer alan irtibat numarası sayesinde ise o polise direkt ulaşabiliyor. Yetkililer uygulamanın devreye girdiği üç aylık süre içerisinde en çok okul önünde şüpheli şahıs bildirimi, cep telefonu hırsızlığı ve okulda çıkan kavgaların ihbar edildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber