Sokak hayvanlarının tedavileri devam ediyor

Antalya’nın Kumluca ilçesinde sokak hayvanlarının veteriner hekim kontrolünde tedavileri devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sokak hayvanlarının tedavileri devam ediyor

Antalya'nın Kumluca ilçesinde sokak hayvanlarının veteriner hekim kontrolünde tedavileri devam ediyor.

Vatandaşlar tarafından bakıma muhtaç köpeklerin getirildiği ve sokak hayvanlarının Kumluca Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçe merkezinden alınarak getirildiği Sokak Hayvanları ve Bakım Merkezi'nde tedaviler devam ediyor.

Rutin şekilde yapılan tedavi işlemlerinde özellikle karma aşı, parazit tedavisi ve uyuz tedavisinin uygulandığını belirten Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tedavilerin yanı sıra özel kliniklerle ortak yürütülen kısırlaştırma çalışmalarının da yapıldığını belirtti.

Başkan Çetinkaya, "Merkezimizde tüm hayvanların yanı sıra, özellikle yeni yavrulamış ya da yavrulayacak olan hayvanların titizlikle bakımlarını yürütüyoruz. Bu kapsamda yavru ve annelerinin bakımlarını özel kafeslerde yürütüyoruz. En son tedavimizde yavrulara ve annelerine karma aşı ve parazit tedavisi uyguladık" dedi. Çalışmaların sağlıklı ortamlarda yürütüldüğünü belirten Başkan Çetinkaya, kısırlaştırma ve tedavi işlemlerinden sonra sağlıklı hayvanların sahiplendirildiğini ya da doğal hayatlarını devam ettirebilecek ortamlarına geri bırakıldıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber