Yüksekova kara teslim

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle 59 köy yolu ulaşıma kapanırken, Yüksekova-Esendere karayolunda ise onlarca TIR ve kamyon mahsur kaldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksekova kara teslim

İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezine bağlı 59 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Kapalı yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği ekipleri, aralıksız çalışmalarını sürdürürken, kar yağışı ve tipi nedeniyle Yüksekova-Esendere ve Yüksekova-Şemdinli karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yüksekova-Esendere karayolunun Dilezi Geçidi'nde onlarca TIR ve kamyon mahsur kaldı. Yüksekova-Şemdinli karayolunun 2110 rakımlı Haruna Geçidi'nde ise sürücüler çığ tehlikesi nedeniyle zor anlar yaşıyor. Karayolları 117'nci Şube Şefliği, mahsur kalan araçların kurtarılması ve kardan kapanan yolların açılması için temizleme ve tuzlama çalışması başlattı.

Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, dün akşamdan beri etkili olan kar yağışının 59 köy yolunu kapattığını belirterek, karla mücadele ekiplerinin 59 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber