Efsane kaleci son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakırspor’un kaleci antrenörü Öner Piroğlu, son yolculuğuna memleketi Ordu’da uğurlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2014 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Efsane kaleci son yolculuğuna uğurlandı

Uzun yıllar Orduspor'da kalecilik yapan Öner Piroğlu, Türkiye liglerinde bin 88 dakika en uzun süre gol yemeyerek ünlü İtalyan kaleci Dino Zoff'un rekorunu da elinden almıştı. Hıdır Akbaş ile birlikte kaleci antrenörü olarak Diyarbakırspor ile 2 resmi maçta görev alan Piroğlu, galip geldikleri Yozgatspor karşılaşmasının ardından Diyarbakır'a dönerken, Kayseri'de kafilenin bulunduğu takım otobüsünde kalp krizi geçirdi. Kayseri'de hastaneye kaldırılan Piroğlu, hayatını kaybetti.

SON KEZ 19 EYLÜL STADYUMU'NA GETİRİLDİ

Piroğlu'nun cenazesi memleketi Ordu'ya getirildi. Piroğlu, son kez Ordu 19 Eylül Stadyumu'na getirilerek tören düzenlendi. Törende eski futbolcular, eski yöneticiler, Orduspor yöneticileri, ve siyasiler duygularını ifade ederlerken, Diyarbakırspor Başkan Yardımcısı Mehmethan Akan, "Bu güzel insanı 2 aylık süre içerisinde Diyarbakırspor'a çok büyük güzellikler kattı. Yozgatspor maçından sonra otobüste kafile ile birlikte dönüyorduk. 'Soğuk ter boşaltıyorum' dedi. Hastaneye kaldırdık. Ama kısacası elimizden uçarak gitti. Acımız çok büyük.Arkasından 20 bin taraftar rahmet okumaktadır. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

TAKIM ARKADAŞLARININ OMZUNDA ÇIKTI

Piroğlu, son kez girdiği Ordu 19 Eylül stadyumundan eski takım arkadaşları ve eski yöneticilerinin omzunda cenaze namazı kılınacağı Orta Camii'ne götürüldü.

Orta Camii'ndeki cenaze törenine, AK Parti İstanbul Milletvekili, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, spor camiasının önemli isimleri, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, Orduspor taraftarları ve çok sayıda Piroğlu seveni katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Piroğlu, şehir mezarlığında defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber