Öğrenci ve veliler yol kapattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2006 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Her İlde Türk Eğitim Tarihi ve Teknoloji Müzesi Kurma Projesi? kapsamında, okullarının müzeye çevrilmesine tepki gösteren ?Ulus Teknik Lise, Anadolu Meslek ve Endüstri Meslek Lisesi? öğrenci ve velileri, Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, ?81 ile en az birer adet eğitim müzesi kurma ve mevcutlarını geliştirme projesi? kapsamında ilk örnek olması planlanan ve 1905 yılında eğitime başladığı bildirilen tarihi binanın, müzeye çevrilmesine öğrenciler ve veliler tepki gösterdi.

Okul Aile Birliği toplantısı için okula gelen veliler, okuldan çıkarak Atatürk Bulvarı'nı iki yönlü trafiğe kapattılar. ?Bu okul bizimdir, bizim kalacak?, ?Bakan müzeyi başka yere yap?, ?Asırlık mektebin çocuklarıyız? şeklinde sloganlar atan grup, bir süre sonra bölgeye gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle kaldırıma çıkarıldı.

Burada da slogan atmaya devam eden grup, yağmur başlaması ve emniyet yetkililerin ikna etmesiyle okula girerek bahçede toplandı. Okul Aile Birliği Başkanı Selçuk Keskinbalta, yaptığı açıklamada, konuyla ilgili olarak dava açacaklarını belirtti.

Keskinbalta, 850 öğrencinin okuduğu okulun İl Özel İdaresine ait olduğunu ve binanın Milli Eğitim Bakanlığına, okul olarak kullanılması şartıyla verildiğini söyledi.
Okulun Haziran ayının 20'sine kadar boşaltılacağının kendilerine bildirildiğini ve okul müze olduktan sonra tek bir sınıfın eğitim öğretime devam edeceğini ifade eden Keskinbalta, kalan öğrencilerin Kazan ve Dikmen'deki iki okula gönderileceğini bildirdi.

Veliler ve öğrenciler de okulun yanındaki TEKEL'e ait tarihi binanın boş olduğunu ve tinerciler tarafından kullanıldığını ifade ederek, bu binanın müzeye çevrilebileceğini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber