Araba alacaksanız acele edin; zam kapıda

Haber Giriş : 14 Mayıs 2006 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artan petrol fiyatlarının otomobil üretim maliyetlerini yükselttiğini belirten Hyundai Assan Başkanı Ali Kibar, "Yakında otomobile zam gelecek" dedi

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, çok yakında otomobil fiyatlarının artacağını açıkladı. Yenilenen Hyundai Santa Fe'nin tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kibar, son dönemde petrol fiyatlarının artmas, euro ve altının değer kazanması nedeniyle otomobil üretim maliyetlerinin yükseldiğini anlattı.

'Şu an alım uygun'

Mevcut fiyatların artık sürdürülemez olduğunu vurgulayan Kibar, "Bütün firmaların üzerinde ciddi baskı var. Önümüzdeki bir iki ayda tüm firmalar zam yapmak zorunda kalacak. Şu dönem otomobil almak için en uygun zaman" dedi. Kibar, fiyatlardaki artışın ne oranda olacağı konusunda ise bilgi vermedi.

'Santa Fe'yle güçleneceğiz'

Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, SUV-D segmentinde yer alan yeni 'Santa Fe' modelinin, Türkiye'de piyasaya çıktığı Kasım 2000'den bu yana 2 bin adet sattığını, Santa Fe'nin yenilenen modelinden ise sadece ilk yılda 1000 adet satmayı hedeflediklerini bildirdi. Yeni Sante Fe'nin arazi şartlarında otomobil konforunu sunduğunu ifade eden Kibar, şunları kaydetti:

"Bulunduğu segmentte 7 kişilik oturma kapasitesi sunan tek 4x4 olan yeni Santa Fe, Türkiye'de toplam binek araç satışlarında yüzde 3 oranında paya sahip olan SUV-D segmentinde Hyundai'nin gücünü artırmasında önemli bir rol oynayacak."

Kibar, 2.2 CRDi V6T H-Matic motorlu Sante Fe'nin select tipinin 81 bin 500 YTL'ye, style tipinin 88 bin 500 YTL'ye, style max tipinin ise 90 bin 700 YTL'ye satıldığını söyledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber