Bir dedenin feryadı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde yaşayan 3 ve 7 yaşlarında 2 kardeş, kan düşüklüğü hastalığıyla mücadele ediyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 30 Ocak 2014 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir dedenin feryadı

Rana ve Eray'ın iyileşmesi için ilik nakli gerekiyor. Bugüne kadar 50 kişiden alınan örnekler 2 kardeşle de uyuşmadı. Yapılacak her test için 430 TL para istenen çocukların dedesi, maddi durumu el vermediği için hayırsever vatandaşlardan yardım istedi.

Gökçeada'da yaşayan 7 yaşındaki Zeynep Rana Aydoğmuş ve 3 yaşındaki Eray Aydoğmuş, kan düşüklüğü hastalığıyla mücadele ediyor. Çeşitli hastanelerde tedavi gören iki kardeşin tek umutları uygun bir ilik nakli. Çocukların dedesi Nurettin Aydoğmuş, torunlarını kurtarmak için seferber oldu. Aile ve yakınlarından alınan örnekler çocuklarla uyuşmadı. Devletin 1 hasta için 25 kişiden örnek alınmasını desteklediğini, bundan sonrası için ise her bir test için ücret talep edildiğini söyleyen Aydoğmuş, "Torunlarım Zeynep Rana ve Eray, doğuştan bu hastalığın pençesinde. Belediye başkanımız ve kaymakamımızın destekleri ile hayat mücadelemize devam ediyoruz. Kanun gereği her bir hasta için 25 kişiden örnek alınmasını devlet destekliyor. 2 torunum için 50 aile yakını ilik örneği verdi. Ancak uygunluk sağlanamadı. Bundan sonraki ilik örnekleri için her bir kontrolde 430 lira ödememiz gerekiyor. Maddi durumumuz da buna el vermiyor. Torunlarımda bu hastalık üşüme ve bayılmaya sebep olduğu için okula da yollayamıyoruz. Bir torunumun ayda bir diğerinin ise 15 günde bir hastaneye giderek kan değişimi yapılması gerekiyor. Ulaşım ve yardım noktasında belediye başkanımızın destekleri ile ayakta kalmayı başardık. Ama artık tükendik, hayırsever vatandaşların ilik nakli konusunda desteklerini bekliyorum. Ne olur torunlarımı kurtarın" dedi.

Aydoğmuş, torunları Zeynep Rana ve Eray'a yardımda bulunmak isteyenlerin 0 539 611 51 44 numaralı telefondan kendilerine ulaşabileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber