Bakan Gül Öğretmen dedesini, öğrencilerinden dinledi

Haber Giriş : 14 Mayıs 2006 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, dedesi İsmail Hakkı Satoğlu'nun 1944-1950 yılları arasında öğretmenlik yaptığı Torbalı ilçesine bağlı Yeniköy'de incelemelerde bulundu.

Gül, Özel İdare tarafından yaptırılan tesislerin önünde törenle karşılandı. İlköğretim okulu öğrencilerinin folklor gösterilerinin ardından konuşan Dışişleri Bakanı Gül, Yeniköy'e ilk defa geldiğini bildirdi. Yeniköy ile ilgili çok güzel anılar dinlediğini belirten Gül, dedesi İsmail Hakkı Satoğlu'nun 1932 yılında öğretmen olarak atandığını, İzmir'in merkezinin yanı sıra birçok köyde okullar kurduğunu, temellerini attığını söyledi. Yeniköy'de olmaktan, dedesinin talebeleriyle görüşüp tanışmaktan sevinç duyduğunu kaydeden Gül, ?'Yeniköy'e, köy demeye şahit lazım. Modern insanlara kavuşmuş, çalışkan insanlarıyla çok güzel bir belde gördüm. İnşallah Türkiye'nin bütün köyleri, beldeleri bu şekilde gelişim göstererek, dönüşüme ayak uyduracak.'' dedi.

54 sınıf numarasıyla Gül'ü karşılayan 71 yaşındaki Cevat Şen, öğretmeni İsmail Hakkı Satoğlu sayesinde okuma yazma öğrendiklerini, torununun da başbakan yardımcısı olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade etti. 73 yaşındaki Ali Osman Gecik de Abdullah Gül ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Yeniköy Muhtarı Turgut Buluş ise İsmail Hakkı Satoğlu'nun fotoğraflarının bulunduğu bir portre hediye etti. Bu sırada Gül'ün duygulandığı gözlendi. Dedesinin adını taşıyan Satoğlu Sokağı'nı da gezen Gül, daha sonra merhumun kaldığı evi gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber