Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 3/9/2005 tarihli ve 25925 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan "APK Uzmanı," ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan "Tekniker" ibaresinden sonra gelmek üzere "Daktilograf, Teknisyen" ibaresi, "görevlerinde" ibaresinden sonra gelmek üzere "ayrı ayrı ya da birlikte" ibaresi; (c) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan "Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni" ibaresinden sonra gelmek üzere "Daktilograf, Teknisyen" ibaresi, "unvanlarında" ibaresinden sonra gelmek üzere "ayrı ayrı ya da birlikte" ibaresi; (e) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan "Tekniker" ibaresinden sonra gelmek üzere "Daktilograf, Teknisyen" ibaresi, "görevlerinde" ibaresinden sonra gelmek üzere "ayrı ayrı ya da birlikte" ibaresi ve (g) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan "Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni" ibaresinden sonra gelmek üzere "Daktilograf, Teknisyen" ibaresi, "unvanlarında" ibaresinden sonra gelmek üzere "ayrı ayrı ya da birlikte" ibaresi eklenmiş ve aynı maddenin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan "APK Uzmanı ve" ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 12 ? Görevde yükselme sınavına ilişkin duyuru üzerine başvuruda bulunanların dilekçeleri birimleri aracılığıyla Personel Dairesi Başkanlığına iletilir. Adaylar ancak bir unvanın görevde yükselme eğitimi ve sınavına başvurabilirler. Başvuruda bulunanların gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları aynı Başkanlık tarafından incelenerek sınava katılması uygun görülmeyenler birimlerine bildirilir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 13 ? Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı her unvan için atama yapılacak boş kadro sayısının üç katını geçemez. Üç katından az istekli bulunması halinde ise durumu uygun olan bütün personelin eğitime alınması sağlanır. Duyurulan kadro sayısının üç katından fazla personelin başvurması halinde, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1'deki Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır.

Puanların eşitliği halinde sırasına göre hizmet süresi fazla ve son yıl sicil notu yüksek olanlar tercih edilir.

Daha önce görevde yükselme eğitimine katılmış ancak görevde yükselme sınavında başarısız olmuş veya bu sınava katılmamış veya başarılı olup da müteakip sınava kadar atanmamış olan personel, aynı veya benzer görev unvanları için düzenlenecek eğitim ve yapılacak sınavlara bu Yönetmelikte düzenlenen bütün usul ve esaslara tabi olmak şartıyla katılabilir.

Eğitim programı Bakanlık tarafından düzenlenir. Eğitimler, Personel Dairesi Başkanlığının koordinatörlüğünde ilgili birimlerle işbirliği yapılarak yürütülür ve Bakanlık müfettişleri ile diğer Bakanlık personelinden eğitimci olarak yararlanılabilir. Ancak, Devlet Personel Başkanlığına bildirilerek uygun görüş alınması halinde anılan Başkanlık tarafından veya uygun bulunacak bir kamu kurum ve kuruluşu tarafından müşterek görevde yükselme eğitim programı da düzenlenebilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 17 ? Sınav Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Bakanlıkça düzenlenecek eğitim programını ve görev alanı ile atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin konularda sınavda sorulacak soruların bilgi kaynağını hazırlamak.

b) Sınav sonuçlarını ilan ederek ilgililere bildirmek.

c) Sınav sonuçlarına yapılacak itirazları sonuçlandırmak.

d) Sınava ilişkin diğer işlemleri yürütmek."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 18 ? Yazılı sınav sonuçları Bakanlığa ulaştığı tarihten itibaren en geç onbeş gün içerisinde sınav kurulunca ilan edilir ve adaylara tebliğ edilmek üzere görev yaptıkları birimlere yazılı olarak bildirilir. Sınav sonuçları aynı unvan için yapılacak müteakip sınava kadar geçerlidir. Bu süre içerisinde daha önce ilan edilen ve atama yapılan kadrolardan boşalma olması halinde başarılı olanlardan başarı sırasına göre atama yapılır. Ancak, boşalan kadrolara atandığı halde göreve başlamayanlar veya atanma talebinden vazgeçenler atanma hakkını kaybederler ve sıradaki yedeğin ataması yapılır."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 20 ? Sınava katılanlar, sınav sonucunun kendilerine tebliğinden itibaren on gün içinde yazılı olarak sınav kuruluna itiraz edebilir. İtirazlar, sınav kurulu tarafından en geç yirmi gün içerisinde sonuçlandırılır ve ilgililere yazılı olarak bildirilir. İtiraz üzerine verilen kararlar kesindir."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "bu bölümde" ibaresi "bu Yönetmelikte" olarak değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 9 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 10 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Sanayi ve Ticaret Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber