Riskli 15 il kimyasal ve nükleer tehdide hazır!

SURİYE’den gelecek olası kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer (KBRN) tehditlere karşı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından alınan önlemler ile 15 ilin sınır bölgesine gerekli ekipman ve malzeme depolandı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Şubat 2014 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Riskli 15 il kimyasal ve nükleer tehdide hazır!

Çınar COŞKUNSERÇE

MHP'li Özcan Yeniçeri'nin soru önergesini cevaplayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kasti veya kazalar sonucunda meydana gelebilecek kimyasal, biyolojik ve nükleer tehlikelere karşı alınan tedbirleri ve çalışmaları şöyle açıkladı:

Suriye sınırına yakın riskli görülen 15 ilin KBRN ekipleri için keşif, tespit, kurtarma ve arındırma faaliyetlerinde ihtiyaç duyulacak her türlü malzeme ve ekipman temini sağlanmıştır. Aynı şekilde 11 başka ilimizin de, Sivil Savunma Müdürlükleri için ihtiyaçlar temin edilmiştir.

HALK İÇİN MALZEMELER HAZIR

Ülke genelinde KBRN alanında görev yapmakta olan tüm kamu kurum ve kuruluşları da bu çalışmalara dahil edilmiştir. Ayrıca halkın kullanımına daha uygun olarak, profesyonel eğitim gerektirmeyen pratik acil kaçış malzemeleri de temin edilerek depolanmıştır. Çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber