Muş'ta lağım suyu içme suyuna karıştı, temiz su yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kent merkezinde lağım suyunun içme suyuna karıştığını, bu nedenle sağlıklı içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirterek, bu sıkıntının giderilmesi için 14 milyon YTL'ye ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Necmettin Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin bazı semtlerinde eski içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin birbirine yakın mesafede bulunduğunu, oluşan patlaklar nedeniyle içme suyu ile lağım suyunun birbirine karıştığını söyledi.

İçme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi gerektiğini belirten Dede, Kaniya mevkisinden Muratpaşa Mahallesinde bulunan su deposuna kadar olan kısımda çelik borular döşendiğini ifade etti.

İçme suyunun kaynağından depoya kadar tertemiz geldiğini dile getiren Dede, ?Ancak şehir içerisinde içme suyu ve kanalizasyon borularının birbirine oldukça yakın olmasından ötürü çatlayan ve kırılan borulardan içme suyuna lağım suları karışıyor. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi oldukça eski olduğu için patlak ve çatlamalar sürekli oluyor. Bu sebeple de sağlıklı su vermek mümkün değil? diye konuştu.

Bu durum nedeniyle kent merkezinde sağlıklı içme suyu sıkıntısı yaşandığını ifade eden Dede, kısıtlı imkanlarla bu sıkıntıyı gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Eski şebekenin yenilenmesi için yaklaşık 14 milyon YTL'ye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Dede, ?Sorunun çözümü için projelerimiz hazırdır. İçme suyu ve kanalizasyon için köklü bir çözüm gerekmektedir. Aksi takdirde içilen su halkımızın sağlığını tehdit edecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber