Arınç: Demokraside güçlenmiş bir Türkiye var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizim hiçbir kimseyle husumetimiz yok. Biz sadece işini yapmayan, suç işleyen, yanlış hareket edenlere karşı hukuk devleti neyi gerektiriyorsa onun karşılığını vereceğiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2014 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arınç: Demokraside güçlenmiş bir Türkiye var

Arınç, merkez Nilüfer ilçesinde, AK Parti seçim irtibat bürosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasi propaganda yapmak istemediğini, hükümetin bir üyesi ve sözcüsü olduğunu belirterek, partisinin ve hükümetin güçlü olduğunu söyledi.

Son günlerde yaşanan olayların, hiç kimseyi üzmemesi gerektiğini ve bunların hepsinin yerli yerine oturacağını dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

"Bizim hiçbir kimseyle husumetimiz yok. Biz sadece işini yapmayan, suç işleyen, yanlış hareket edenlere karşı hukuk devleti neyi gerektiriyorsa onun karşılığını vereceğiz. Bu ülkenin tertemiz insanları, hangi topluluğa mensup olursa olsun, bizim kardeşlerimiz. Bizim de yanlışımız olabilir, onların da yanlışlıkları bulunabilir ama oturur konuşuruz, birbirimizle kucaklaşırız, hiçbir zaman birbirimizden ayrı düşmeyiz. O yüzden siyasete başladığım günden bu yana Türkiye'de nereye gidersem gideyim Bursa'yı örnek veriyorum. Sizin dostluğunuzu, heyecanınızı, gayretinizi, hükümetimize olan bağlılığınızı ve Türkiye'nin çıkardığı büyük lider, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevginizi her yerde ifade ediyorum. Bu hükümet, başındaki Başbakan'ı ile gece gündüz çalışan, uyumadan, bir saat bile dinlenmeden yurt içinde, yurt dışında Türkiye'nin yüzünü ağartmaya çalışan insanların hükümetidir. Başbakanımızı geçmişten bu yana tanıdığım için biliyorum; hevesinin, heyecanının, Türkiye sevdasının ve milletimize hizmetten başka hiçbir arzusunun olmadığının şahidiyim."

- "Demokraside güçlenmiş bir Türkiye var"

Arınç, Türkiye'nin önünde, yerel, cumhurbaşkanlığı ile milletvekili genel seçimleri olmak 3 önemli süreç bulunduğuna dikkati çekti.

Hükümeti yıpratmak, itibarsızlaştırmak ve Türkiye'den uzaklaştırmak isteyenlerin çeşitli oyunlara başvurduğunu vurgulayan Arınç, "Türkiye'de siyasi iktidarların yıpranması ve gitmesi ancak seçimle olur. Demokrasilerde böyledir. Hileyle entrikayla kavgayla yalanla hükümetler el değiştirirse o sistemin adı demokrasi olmaz" ifadesini kullandı. Geçmişte bu tür dönemlerin yaşandığını ancak şimdi demokrat bir Türkiye'ye sahip olunduğunu anlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Şimdi demokraside güçlenmiş bir Türkiye var. İnsanların temel hak ve özgürlüklerinin güçlendiği bir Türkiye var. Kimse bize iftira atmasın. Ayrımcılığı kaldıran biziz. Toplumsal barışı kuran biziz. Türkiye'de fert başına düşen milli geliri, ihracatımızı artıran, enflasyonu düşüren, işsizliği azaltan ve Avrupa ülkelerinin başaramadığı büyüme hızını 11 yıldan beri yüzde 9'lerde, 6'larda, 5'lerde tutan bir hükümetiz. Bileğimizi kimse bugüne kadar bükemedi. Gece gündüz çalışıyor ve insanımıza bedel ödetmeden bu ülkede refah içinde yaşanmasına gayret ediyoruz. Hükümetimiz güçlüdür. Mahalli seçimlerde de başarılı olacağız. Milletimiz bize inanıyor ve eskisine göre birkaç misli daha fazla bizimle kucaklaşıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber