8 yıllık eğitimle, İHL öğrenci sayısı beşte bire düştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2006 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kutan: Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, "8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim dolayısıyla imam hatip liselerinin öğrenci sayısının beşte bire düştüğünü" söyledi.

Kutan, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Recai Kutan, burada yaptığı konuşmada, eğitim sisteminin dejenere edilmeye çalışıldığını öne sürdü. Türkiye'deki eğitimin "fevkalade acıklı bir durumda bulunduğunu" savunan Kutan, "Geçtiğimiz yıl üniversite giriş imtihanlarında 60 bin çocuğumuz sıfır puan aldı. Bu, eğitimin hangi kalitede olduğunu açıkça ortaya koyuyor" dedi.

Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzunca bir süreden beri Türkiye'de uygulanmakta olan, 28 Şubat ile başlayan bir uygulama, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim, çağdışı, adeta sadece orta Afrika'nın bazı geri kalmış ülkelerinde yapılan bir uygulama sebebiyle, eğitimimiz tam anlamıyla bir tahrip edilme yolundadır.

Hedef belli: Bir defa çocuklarımıza din eğitimini yeterince vermemek, din eğitimi veren kurumlarımızı iyice tahrip etmek... Bir yandan bu uygulama sebebiyle imam hatip liselerinin öğrenci sayısı beşte bire düştü. Bunun yanı sıra din eğitimi veren ilahiyat fakültelerine 2-3 seneden beri YÖK tarafından kontenjan verilmiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber