Miting gibi SKM açılışı

AK Parti İlkadım Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) açılışı, yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla miting havasında geçti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2014 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Miting gibi SKM açılışı

AK Parti İlkadım İlçe Seçim Koordinasyon (SKM) Merkezi açılışı İstiklal Caddesi üzerinde coşkulu bir kalabalık esliğinde gerçekleştirildi. Düzenlenen açılışa eski Gençlik ve Spor Bakanı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkan Adayı İshak Taşçı, eski belediye başkanları, İlkadım ilçe belediye aday adayları, partinin gençlik, kadın, ilçe ve il teşkilatı üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti'siz İlkadım Belediyesi'ni, AK Parti'li yapacaklarını söyledi.

TOK: "ÖTEKİLEŞTİRMEDEN İCRA EDECEĞİZ"

Belediyecilikte artık ustalık döneminin başlaması gerektiğini söyleyen AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi'ni yeniden sizin desteğinizle alacağız. Biz bu yola inanarak çıktık. Bizim sevdamız hizmet etme sevdasıdır. İlkadım'ı saygın kentler noktasına taşıyabilmek adına yola çıktık. Belediyecilik bizim işimizidir. Sultan Fatih Mehmed Han'ın dediği gibi 'Bir şehri imar etmek halkın gönlünü almaktır' sözünden hareketle her kesimi dün olduğu gibi bugün de ve yarın da bağrımıza basacağız. Hiç bir ayrım yapmadan, ötekeliştirmeden ve dışlamadan kardeş, hemşehri görerek hizmetlerimizi irca edeceğiz" dedi.

YILMAZ: "SAMSUN UÇUŞA HAZIR"

Coşkulu bir kalabalığa seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu pazar günü adeta Çiftlik Caddesi'ne ışık saçarak aydınlattınız. Burayı bir miting alanına çevirdiniz. Allah sizden razı olsun. Siz daha iyi bir Samsun, daha iyi bir Türkiye istiyorsunuz. Samsun'un da, Türkiye'nin de buna en iyi şekilde hak ettiğine yürekten inanıyorsunuz. Ama bunun için ortaya koyulması gereken bir irade var. 'Bu gayrette bizden olmalı' diyor ve gereğini yapıyorsunuz. Allah sizlerden bir kez daha razı olsun. Türkiye gördüğünüz gibi rahat bırakılmadan, bir takım hedeflerine doğru hızla ilerlemeye başladığımız zaman ayağımıza konulan çeşitli engeller oluyor. Bu engelleri aşma yönünde Başbakanımız en çok güvendiği halkından kuvvet alıyor. Bizler de sizlerden kuvvet alıyoruz. Ben 15 senedir Samsun'da belediye başkanlığı yapıyorum. Bu şehri nereden alıp, nereye getirdiğimizi sizler çok iyi biliyorsunuz. Daha çok işler yapacaktık. Her istediğimizi yapamadık. Ama Samsun'u öyle bir noktaya getirdik ki, Samsun artık havaalanında uçuşa kalmaya hazır bir uçak konumuna geldi. Önümüzdeki 5 sene içerisinde gelecek olan 1919'dan 2019 son dönemecinde adeta bir uçağın havalanması gibi havalanacak. Bunun için birlik ve beraberlik lazım. Bilgi ve birikim ile birlikte Allah'a şükür olsun her şeyimiz var. Aday adaylığı sürecinde çeşitli incinmeler oldu ama hepsi bugün buradalar. Bizi Erdoğan Tok'tan ayırtmayın. Bizi birbirimizden ayırmadığınız takdirde Samsun'u geleceğe nasıl taşıyacağımızı sizler bilirsiniz. Ben neler yapacağımızı anlatmayacağım. Ben sizlerden 30 Mart yerel seçimlerinde bizleri seçimden en güçlü bir şekilde çıkarmanızı istiyorum" diye konuştu.

KÖKTAŞ: "BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN BİR AYAĞI TOPAL KALIR"

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Bugün burada bir mitingimiz yok. Bugün burada davet ettiğimiz bir kalabalık yok. Bir İlkadım SKM açılışımız var. Birçok siyasi partinin genel başkanı 'Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapacağım' dediğinde bu kalabalığın yarısını toplasa her ay miting yapar. Onun için sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Bugün burada önemli bir yolun başındayız. Bu yolun başında çıkarken bir takım aşamaları hep beraber geride bıraktık. Bu açılışı da sizlerle gerçekleştiriyoruz. Siyaset uzun soluklu, ince ve uzun bir yoldur. Bu yolda sabır etmek, başarı göstermek ancak inanç ve bilgiyle olur. Bir kişiye karar verilecekti. Bir kişi aday olacaktı. Birçok arkadaşımız aday adayı oldu. Allah nasip etmediği müddetçe gerçekleşmez. Burada 2004-2009 arasında başkanlık yapmış Erdoğan Tok'a nasip oldu. Bundan sonra bütün teşkilatımız ve halkımızla Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere bütün ilçelerde AK Parti'li belediyecilik bayrağını dikmektir. Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey yerinde cümleler kullandı. Samsun'un kalbi dediğimiz İlkadım'da AK Parti'li bir belediye başkanını seçmezsek, Büyükşehir Belediyemizin bir ayağı topal kalır. Onun için biz 17 ilçe belediyemizi Büyükşehir Belediyemizden ayırmayacağız" şeklinde konuştu.

Köktaş'dan söz alan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun'a yapılan hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Eski Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir yaptığı konuşmada, "Bugün bu katılımızdan anladığım bir şey var. Geçtiğimiz 5 yıllık İlkadım'da AK Parti'li belediye olamamasını iyi fark etmişsiniz. AK Parti'li bir belediyeyi özlemişsiniz ve bunun heyecanını buraya taşımışsınız. Samsun kuzey Anadolu'nun cazibe merkezidir. Siyasette de en önemli merkezlerinden birisidir Samsun. Uzun zaman Samsun'dan başka bir yere gidip gelen insanlar bu şehri öve öve bitiremiyorlar. Samsun gelecek yıllarda da bakanlar kurulunda temsil edilecektir. Yusuf Ziya Yılmaz başkanım ifade etti. Samsun farklı bir vizyonu var. Yeni çıkarttığımız Büyükşehir Belediye Yasası'ndan en çok istifade edecek illerden biriside Samsun'dur. Sınırlar genişledi. Tüm Samsun, karış karış taranacak ve dokunacak" ifadelerini kullandı.

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise ağırlıklı olarak Samsun'a kazandırdıkları hizmetlerden bahsetti. Samsun'a kazandırdıklarını tek tek anlatan Kılıç, Samsun'un spor kenti olma noktasında büyük mesafe kat ettiğini ifade etti. Samsun'a müjde de veren Kılıç, eski İlkadım Stadı'nı 3 bin kişilik kapalı atletizm salonuna çevireceklerini ve 2017'deki Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın Samsun'da yapılacağını söyledi. Suat Kılıç şöyle konuştu: "Samsun'un en eski stadı olan İlkadım Stadı'nı biz şimdi 3 bin kişilik kapalı atletizm salonuna çeviriyoruz. Türkiye'de sadece İstanbul'da var. İkincisi Samsun'a olacak. Belediyemiz koordinasyonunda yaz-kış demeden kadınlarımız ve sporcularımız orada spor yapabilecek. Yatırım programına girdi. Ayrıca hükümetimiz döneminde Türkiye'de 700'e yakın spor organizasyonu yapıldı. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatları'nı Samsun'a kazandırdık. Samsun 2017 yılında bu olimpiyatlara ev sahipliği yapacak."

Konuşmaların ardından milletvekilleri, başkanlar ve başkan adayları vatandaşlara beyaz ve kırmızı karanfiller attılar.

Daha sonra AK Parti İlkadım Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber