Tarihin en eski diyet yemeğine büyük ilgi

EMİTT Fuarı’nda Ağrı Valiliği standında ikram edilen ve tarihin en eski diyet yemeği olarak bilinen Abigör Köftesi ziyaretçilerden tam not aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2014 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tarihin en eski diyet yemeğine büyük ilgi

İstanbul Beylikdüzü'nde düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) illerin tarihi, kültürü ve turizm değerlerinin yanı sıra yörelere ait sunulan yemekler de ilgi odağı oluyor. Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak bilinen ve İshak Paşa Sarayı'nda İshak Paşa'nın babası Çolak Abdi Paşa için pişirilen ''Abdigör Köftesi'', Ağrı standını ziyaret edenlere ücretsiz ikram ediliyor. Yerli ve yabancı binlerce ziyaretçinin tattığı Abdigör Köftesi büyük beğeni aldı. Abdigör Köftesi'ni ilk kez tadanlar değişik damak tadı, lezzeti ve hafifliği ile hayran kaldıklarını belitti.

Ziyaretçilerle birlikte Abdigör Köftesi yiyen Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, "Gerek etin doğal ortamda yetişmesi, gerekse bu dövme işlemi sonucu hazmı son derece kolay. Dilendiği kadar yenilen ama hiçbir rahatsızlık, hiçbir çok yemişlik hissi vermeyen köftemiz haşlanarak oluşturulan bir köfte. Bu anlamda da Türkiye'de belki hiç eşi bulunmayan bir köfte çeşididir" diye konuştu.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuri Sesigüzel ise, Abdigör Köftesi'nin değişik bir lezzet olduğunu ve tadan herkesin bir daha yemek isteyeceğini kaydetti. Köftenin hafif bir yemek olması nedeniyle rahatsız etmediğini belirten Sesigüzel, özellikle diyet yapmaktan dolayı ağır yemeklerden kaçınanların tercih etmesini tavsiye etti.

Samsun'dan fuara katılan Ahmet Yılmaz ise, fuarın ilk gününde tattığı Abdigör Köftesi'ni çok beğendiğini ve ertesi gün arkadaşları ile birlikte tekrar yemeye geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber