Trafik polisine küfür ve hakaret iddiası

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bazı yayın organlarında yer alan ‘Trafik Polisine Küfür ve Hakaret Etti’ iddiaları ile ilgili bir açıklama yaparak, “Benim ağzımdan hiçbir zaman küfür çıkmaz.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik polisine küfür ve hakaret iddiası

Hiçbir vatandaşa, hiçbir zaman küfür ettiğimi hiç kimse şahit olmamıştır" dedi.

Afyonkarahisar- Uşak karayolunda 2 Aralık 2013'te Balıkesir'in Sındırgı İlçesi AK Parti İlçe Başkanı Danyal Eroğlu'nun aracına trafikten men cezası veren polis memuru Ö.K.'ye, küfür ettiği iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Balkanlıoğlu, olayın doğru olmadığını söyledi. Yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, olay gecesini ve anını anlatarak, şunları söyledi:

"Benim ağzımdan hiçbir zaman küfür çıkmaz. Hiçbir vatandaşa, hiçbir zaman küfür ettiğimi hiç kimse şahit olmamıştır. Tamamen yalan, yanlış ve tek taraflı haber. Doğru değil. Daha önceden çalıştığım Balıkesir Sındırgı ilçesinden arkadaşlarım esnaf bunlar eczacı. Gece 3 sularında telefonum çalınca 'trafik kazası var galiba, Allah korusun' diyerek açtım. Küçük bir ilçemiz Banaz ilçesi bize de yakın. Bölge trafikte fenni muayeneleri yaptırıldığı halde araçları bağlanmak istenildiğini, para ve imkanlarının olmadığını, havanın soğuk olduğunu ve yardımcı olmamı istediler. Ben de gece vakti olduğu için kestirmeden sorunu çözebilirim diye yasal bir engel yoksa bu arkadaşlara yardımcı olabilirim, gördüğüm kadarı ile fenni muayeneyi yaptırmışlar ve sistemde de onu görmüşsünüz bağlanmalı, hacizli, çalıntı bir araç değil yardımcı olabilirseniz olun dedim ve telefonu kapattım. Ancak araçtan sonra inen o 4 kişi ile polis arasında bazı polemikler geçmiş. Bazı sıkıntılar yaşanmış ve karşılıklı olarak şikayetçi olmuşlar. Ben bunları duydum. Benim bildiğim, gördüğüm bundan ibaret. Bunun dışındaki her türlü haber ve polemik yalan. Tek taraflı. Olayın hiçbir kanıtı, şahidi olmadığı halde bu şekilde haber yapılmasını doğru bulmuyorum."

Öte yandan, Afyonkarahisar Valililiği Özel Kalem Müdürlüğü'nden alınan bilgilerde söz konusu haberle ilgili hukuki süreç başlatılacağı ve haberin tekzip edilmesi için girişimlerde bulunulacağı öğrenildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber