Bergama Emıtt'in gözdesi oldu

İstanbul'da kapılarını 18. kez ziyaretçilerine açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2014 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bergama Emıtt'in gözdesi oldu

İstanbul'da kapılarını 18. kez ziyaretçilerine açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT sona erdi. Bergama Belediyesi standı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Dünya turizm sektörünü bir araya getiren fuara yerli ve yabancı çok sayıda turizmci katılırken Bergama, büyük ilgi topladı. Tarihi ve doğal güzelliklerin yanında yöresel ve kültürel özelliklerin tanıtıldığı fuar renkli görüntülere sahne oldu. Bergama Belediyesi de ziyaretçilerine kentin zenginliklerini sundu.

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından turizmcilerin katıldığı EMITT'te Türkiye'den birçok il, ilçe ve belediyenin yanı sıra, pek çok ülke, oteller, seyahat acentaları da yerini aldı.

Turizmin gelişme, sosyalleşme sahalarını içinde barındıran önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT'te yer almanın önemine işaret etti. Başkan Gönenç "30 Ocak - 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda Bergama, en çok ilgi gören stantlardan biri oldu. Tarihi ve doğal güzellikleriyle görülmeye değer Bergama'nın, EMITT gibi platformlarda yer alarak yakın bir süreçte turizm alanında önemli bir atak yapacağına inanıyorum. Standımızı pek çok turizmci, yatırımcı ve tur operatörü ziyaret etti. Bu bağlamda önümüzdeki yıllarda Bergama'nın turizm alanında hak ettiği yere geleceğine inancım tam" diye konuştu.

Bergama Belediyesi standını ziyaret edenler arasında DİSK Başkanı Kani Beko da vardı. Başkan Gönenç ile bir araya gelen Beko, Bergama ile ilgili uzun uzun bilgi aldı. Standın sürpriz konukları ise Midilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri oldu. Midillili konuklar Mehmet Gönenç ve Bergama Ticaret Odası Üyeleri ile görüştü.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer almak için çalışmalarını hızla sürdüren Bergama Belediyesi fuar kapsamında önemli bir de program gerçekleştirdi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç tarafından yapılan sunumda, UNESCO Dünya Mirası adaylığı çalışmaları ve Bergama turizmi anlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber