Ya önergelerle ya da yasa teklifiyle gelecek

Yeni bir yargı paketi üzerinde çalışan hükümet, düzenlemelere son şeklini bugün verecek.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNDER YILMAZ

Hükümet, hem düzenlemelerin içeriği hem de yasa teklifi olarak mı yoksa önergelerle mi demokratikleşme paketine ekleneceği konusunda ise bugün gerçekleştirilecek toplantıda son kararı verecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda olgunlaştırılan 5. yargı paketine bugün Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında gerçekleştirilecek kurmaylar toplantısında son şekli verilecek.

Önergelerle mi eklenecek?

Toplantıda yargı düzenlemelerinin Anayasa Komisyonu'nda bekleyen demokratikleşme paketine önergelerle mi yoksa yasa teklifi olarak mı ekleneceği konusunda nihai karar da verilecek. Ak Partili üst düzey yetkili, "Önergelerle de yapılabilir henüz karar vermedik" diye konuştu. Sözkonusu yetkili, bugün gerçekleştirilecek toplantının ardından düzenlemelerin bu hafta içinde Meclis'e intikal ettirileceğini kaydetti.

Ne zaman görüşülecek?

İkiye bölünecek olan 5. yargı paketinin 15 maddelik bölümünde ÖYM'lerin kaldırılması başta olmak üzere dinlemeler gibi önemli düzenlemeler yer alıyor. 25 madde civarında olarak hesaplanan adli kolluk düzenlemelerinin ise ayrı bir teklif olarak TBMM'ye sunulması planlanıyor.

Edinilen bilgilere göre TBMM Genel Kurulu'nda bugün internet düzenlemelerini içeren torba tasarısının görüşmelerine devam edilecek. Ardından Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan'da yargılanmasını içeren askeri torba tasarısı TBMM'den geçirilecek. Yargı paketinin Demokratikleşme Paketi'ne monte edilme çalışmasına bu hafta sonuna doğru Anayasa Komisyonu'nda başlanılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber