Cezaevlerinde dayak iddiası ciddi

TBMM Cezaevleri Alt Komisyonu, cezaevlerindeki kalabalıklaşmanın insan hakkını ihlal edecek boyuta ulaştığını, Antalya L Tipi cezaevinde ise dayak iddialarının ciddi olduğunu belirtti.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Şubat 2014 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevlerinde dayak iddiası ciddi

Neşe Sarıdoğan

ANTALYA'DA ÜÇ TUTUKEVİNDE YAPILAN İNCELEMEDE İLGİNÇ AYRINTILAR YER ALDI

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Cezaevleri Alt Komisyonu, Antalya'da üç cezaeviyle ilgili raporunda çarpıcı tespitlerde bulundu. Cezaevlerindeki kalabalıklaşmanın insan hakkı ihlalini netice verici bir boyuta oluştuğuna dikkat çekilen raporda, dayak iddialarının da ciddi bulunduğu belirtilerek, "Bu iddiaların adli ve idari açıdan kapsamlı bir şekilde soruşturulması gerektiği değerlendirilmektedir" denildi.

Kalabalık normalin üstünde

Meclis Cezaevleri Alt Komisyonu'nun Aralık ayında Antalya'daki üç cezaevinde yaptığı inceleme sonucu hazırladığı rapor geçen hafta İnsan Hakları Komisyonu'nda görüşülerek kabul edildi. Alanya L Tipi yüksek güvenlikli cezaevi, Antalya L Tipi kapalı cezaeviyle, Antalya E Tipi kapalı cezaevinde yapılan incelemeler sonucu hazırlanan raporda çarpıcı tespit ve öneriler yer aldı. Antalya E Tipi Kapalı Cezaevindeki kalabalıklaşmanın tek başına insan hakkı ihlalini netice verici bir boyuta ulaştığının değerlendirildiği raporda, bu konuda acil önlem alınması önerildi. Cezaevi inşasında engelli bireylerin de düşünülmesi gerektiği ifade edildi. Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu haricindeki diğer iki ceza infaz kurumunda mahpusların fiziki şiddet gördüklerini belirttiğine vurgu yapılan raporda, "Özellikle Antalya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yoğun bir şekilde dile getirilen 'dayak' iddiaları Komisyonumuzca inandırıcı bulunmuştur. Bu iddiaların adli ve idari açıdan kapsamlı şekilde soruşturulması gerekmektedir" denildi.

SİNEMA VE MÜZEYE GİDİYORLAR

Rapora göre, Alanya L tipi yüksek güvenlikli cezaevinde sosyal faaliyetler kapsamında hükümlü ve tutuklular haftada 7 saatten az olmamak üzere sohbet faaliyetlerinden yararlandırılırken, ayrıca mahpuslar ilçe merkezinde bulunan sinema salonuna, arkeoloji müzesine ve çeşitli spor faaliyetlerini izlemeleri için stadyuma götürülüyor. Belirli gün ve haftalarda konferanslar, aralıklı zamanlarda da konserler ve tiyatrolar düzenleniyor. Sebze yetiştiriciliğinden takı tasarımına, kadar çok farklı dallarda kurs veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber