AKP'li kadın vekilden Ürün'e tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Adana Milletvekili Zeynep Ayhan Tekin Börü, Konya Milletvekili Halil Ürün'e tepki gösterdi. Börü, bir milletvekilinin eşine dayak atarken dokunulmazlık zırhına bürünmesinin kabul edilemez bir şey olduğunu belirterek, "Kürsüyle sınırlandırılması düşünülen bir dokunulmazlık konusunun, eşe dayak atarken gündeme getirilmesi kabul edilir bir şey değil. Dokunulmazlık, bize böyle kolay kullanalım, haksız yere insanları ezelim diye verilmedi" dedi.

Olayı "yanlış" bulduğunu ve kınadığını ifade eden Börü, "Hukuk vardır. Evlilik olur, ayrılmalar da olur. Kanuni çerçevede, bulunduğunuz seviyeye ve yaşınıza uygun bir biçimde çözersiniz. Kamuoyuna mal edilecek, onları olumsuz etkileyecek şekilde konular çözülmez" görüşünü ifade etti.

Ürün'ün yaptığına pişman olduğuna inancını dile getiren Börü, "Ama pişman olması şu anda yeterli değil. Bulunduğu seviye anlamında yeterli değil. Benim kendisine hiçbir şey söylemeye hakkım yok. Söyleyeceklerimi kamuoyu ve sizinle paylaşıyorum. Bu, ona mesaj olarak gidecektir" dedi.

Börü, partide 2 eşli milletvekillerinin olmasını nasıl karşıladığı sorusunu yanıtlarken, "2 eş olduğunu bilmiyorum ki. Ben partide 2 eşli birilerinin olduğunu bilmiyorum. Bilsem, o konuyu gündeme getiririm. Kabul edemiyorum, etmek de istemiyorum. Medeni bir dünyaya model olacak bir ülkede böyle bir davranışın olmasını kabul etmiyorum" diye konuştu.

"TÜZÜĞE AYKIRI DURUM YOK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Konya Milletvekili Halil Ürün'ün eşiyle yaşadığı sorunlarla ilgili olarak, genel hatlarıyla parti tüzüğüne aykırı durum görmediğini belirterek, "Ama çok özel bakarsanız, olabilir" dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazıcı, konunun, dün akşam yapılan MYK'da ele alınmadığını söyledi. "Nasıl bir yol izlenecek, Ürün ile ilgili işlem yapılacak mı?" sorusuna karşılık Yazıcı, "Partinin başka çok işi var. Kendisine sorun. Bakalım ne diyecek" dedi.

Yazıcı, parti tüzüğüne aykırı bir durum olup olmadığı sorusuna, "Çok genel hatları itibariyle tüzüğe aykırı bir durum görmüyorum. Ama çok özel bakarsanız olabilir" dedi.

Bir gazetecinin, "Başbakan kadın konusunda çok hassas. Partide kota oluşturulması için çaba harcadı. Burada da kadına uygulanan fiziki şiddet söz konusu, üstelik artık iddia boyutunda değil" demesi üzerine Yazıcı, konunun iki yönü olduğunu, Ürün ve eşinin son olarak neler söylediğini bilmediğini, konuyla ilgili farklı haberler olduğunu söyledi.

Yazıcı, "Onların konuşması bir bitsin. Onların özel sayılır alanlarına girmek yanlış. Elbette özelin dışarıya yansıması var. Bakalım nedir bilemiyorum. Onlarla konuşan arkadaşlarımız var ama ben konuşmadım" dedi.

"ŞİDDETİN HER TÜRÜNE KARŞIYIZ"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Ürün ile ilgili iddialar konusunda, "Biz her türlü şiddete karşıyız. Sonuçta aile içi şiddetle alakalı yaptığımız çalışmalarda, Ailenin Korunması Kanunu'nun uygulanması noktasında gerekli hassasiyeti gösterdik. İsimler önemli değil. Sistemin doğru olmadığını düşünüyoruz. Şiddetin her zaman karşısındayız" dedi.

Şahin, "Grup Başkanvekiliniz Kapusuz, 'Özür dilendi, kapandı' dedi. Sizce kapanabilir mi?" sorusuna karşılık, "İkisinin arasında nasıl bir pozisyon oldu bilemiyorum. Ama sonuçta dava süreci devam ettiği için hukuksal boyutu devam edecektir. O yüzden kendi aralarında kapanmış olsa bile süreç devam edecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber