Savcıdan yumurta olayı beraatına itiraz

Haber Giriş : 16 Mayıs 2006 21:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beraat kararına savcıdan itiraz

Trabzon'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a protesto amacıyla yumurta attıkları iddiasıyla yargılanan 2 kişiden biri için beraat kararı verilmesine Cumhuriyet Savcısı itiraz etti.

Yol açılışı için 24 Haziran 2005 tarihinde Trabzon'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konuşma yaptığı sırada yumurta attıkları için dönemin Halkevi Şube Başkanı Murat Bektaşoğlu ve dernek üyesi Ethem Küçük polis tarafından gözaltına alınmış, daha sonra tutuksuz olarak 2. Sulh Ceza Mahkemesi' nde yargılanmışlardı. Duruşmalarda ?Ben Erdoğan'a Başbakan olduğu için değil, AKP politikalarını protesto ettiğim için yumurta atmıştım? diyen Bektaşoğlu 14 Nisan günü verilen kararda 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bektaşoğlu'nun cezası sabıkası olmadığı için 2 yıl ertelendi. Bu süre içinde yeni suç işlememesi halinde Bektaşoğlu'nun cezasını tamamlamış sayılacağı belirtildi. Hakim Yaşar Güney, diğer sanık Ethem Küçük'ün ise delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

SAVCI İTİRAZ ETTİ

Hakim Yaşar Güney'in gerekçeli kararını inceleyen Trabzon Cumhuriyet Savcısı Birol Çelik, mahkemede tanık olarak dinlenen Avukat Salih Cora'nın, Murat Bektaşoğlu'nun Başbakan'a attığı yumurtayı Ethem Küçük'ten aldığını söylediğine dikkat çekerek, bu durumun sanıkların suçu birlikte işlediğini gösterdiğini belirtti.

Bu durum gereği Ethem Küçük'ün de cezalandırılması gerektiğini iddia eden Savcı Çelik, ayrıca olay sonrası hazırlanan tutanakta imzaları bulunan iki polisin tanık olarak dinlenmemesi nedeniyle, eksik incelemeyle karar verildiğini savundu. Savcı Çelik bu gerekçelerle kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu.

Sulh Ceza Mahkemeleri'nde yapılan duruşmalarda Cumhuriyet Savcısı bulunmadığı için, sonuçlanan davaların gerekçeli kararları Cumhuriyet Savcısı tarafından inceleniyor, incelemeyi tamamlayan savcı kararın eksik ya da yanlış olduğuna kanaat getirirse Yargıtay'a itiraz edebiliyor.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber