MEB hurafelere karşı savaş açtı

Haber Giriş : 17 Mayıs 2006 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonların batıl inanışlarını değiştirmeyi hedefliyor. Toplumda hurafelerin, 'din adına benimsendiğini' belirleyen MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığı çalışmayı tamamladı. Buna göre, İlköğretim ve ortaöğretimde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarına eklenecek bir üniteyle öğrenciler, hurafelere karşı bilinçlendirilecek.

Bakanlığın tespit ettiği hurafelerin başında, toplum içerisinde kötü olaylardan uzak kalmak için sık sık söylenen 'şeytan kulağına, benden uzak olsun' ifadeleri geliyor. Bu sözlerin hurafe olduğu, Kuran-ı Kerim'in ilgili ayetleriyle anlatılacak. Bakanlık, anne olamayan kadınların türbelerde çocuk istemesini de 'bilimsel değil' diye eleştirerek, 'tıbben çözüm aranmalı, doktora başvurulmalı' önerisini getirecek. Derslerde, türbelerin bir kabir gibi ziyaret edilmesi istenecek ve türbe duvarına taş yapıştırma, çaput bağlama ve adak adamanın yanlışlığı anlatılacak.

'Hıdırellez'de pikniğe gidilmezse evi fareler basar' inancının yanlış olduğu da öğrencilere anlatılacak. 'Hıdrellez günü bir gül ağacının altına taşlardan ev yapılması'nın da bilimsel herhangi bir dayanağının olmadığı vurgulanacak.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber