Müezzinoğlu: Anında soruşturma açtırdık

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 3 yaşındaki Muharrem Taş'ın vefatına ilişkin "Burada tabii ki idari aksamalar var mıdır, olabilir. Anında soruşturma açtırdık. Müfettişlerimiz orada" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2014 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Müezzinoğlu: Anında soruşturma açtırdık

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında yaşamını yitiren 3 yaşındaki Muharrem Taş'ın vefatından üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Müezzinoğlu, "Burada tabii ki idari aksamalar var mıdır, olabilir. Anında soruşturma açtırdık. Müfettişlerimiz orada" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 3 yaşındaki Muharrem Taş'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Burada idari aksamalar var mıdır? Olabilir. Anında soruşturma açtırdık, müfettişlerimiz orada" dedi.

Müezzinoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, "Torba tasarının" görüşmelerinde, Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün Çeli Mezrası'nda; bir babanın, vefat eden 3 yaşındaki oğlu Muharrem Taş'ın cenazesini sırtında taşıması konusunda konuştu.

Buna ilişkin fotoğrafın, Türkiye'nin acil sağlık hizmetlerinde geldiği başarılı fotoğrafa gölge düşürecek bir fotoğraf olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bu nedenle üzgün olduğumu ifade etmek isterim. Ama bunun bir fırsat, medyatik olay gibi sunulmasını ve ceberrut devlet mantığıyla ifade edilmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Müezzinoğlu, olayla ilgili şu bilgileri verdi:

"1 Şubat saat 18.36'da Van'ın Gürpınar Yalınca Köyü korucusu tarafından jandarma aranıyor, jandarma saat 18.38'de 112'yi arıyor. Bilgi alabileceği telefon numaralarını istiyor 112. Bilgi alınabilecek telefon numaralarının hiç birine ulaşılamıyor. Burada bir kopukluk oluyor. Gece saat 3.30'da Van merkezden Muharrem evladımızın amcası arıyor, 'bir hastamız var Yalınca Köyü Çeli mezrasında hasta ile ilgili bilgi alabileceğimiz numara var mı? diyor. Sizde bilgi var mı? Bende bilgi yok. Hasta ile bilgi alınabilecek babanın telefonuna ne yazık ki ulaşılamıyor, iletişim kurulacak hiç bir telefona ulaşılamıyor. Yalınca Köyü'ne kadar yol açık, Çeli mezrası ile köy arasındaki 7 kilometre yol ise tamamen kapalı, paletli ambülansların gitmesine uygun değil, gece yolun açılması gerekir. Baba ile görüştüm, baba yalnız saat 18.30'da korucuya bilgi verebildiğini, bir daha telefon iletişimi kurulamadığını, gece 2.30'da da evladının vefat ettiğini ifade ediyor. Burada idari aksamalar var mıdır? Olabilir, anında soruşturma açtırdık, müfettişlerimiz orada."

Ambülans helikopterin gece uçma şansı olmadığı için gece mezraya gidilemediğini belirten Müezzinoğlu, bugün Van'da hamile annenin ambülansla alındığını ve Van Devlet Hastanesi'ne getirildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber