Havada alkol denetimi başlıyor

Havayolu ve balon uçuş mürettebatına alkol ve uyuşturucu denetimi başlıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürü Ekşi, "Bu bir yasaklama değil" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Şubat 2014 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havada alkol denetimi başlıyor

Havayolu ve balon uçuşlarında görevli mürettebat için alkol ve uyuşturucu madde denetimi başlıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Havayolu ve balon uçuşlarında görevli mürettebatın, alkol ve uyuşturucu gibi psikoaktif madde kullanıp kullanmadığını sivil otorite olarak denetlemeye başlayacağız. Buradan yanlış mesaj çıkmasın, biz alkolü yasaklamıyoruz" dedi.

5 BİN LİRA CEZA

Kontrollerde alkollü olduğu tespit edilen personele ilk olarak 5 bin lira para cezası verilecek. Denetime itiraz eden personel akollü kabul edilecek. Bu kapsamda Türkiye'de hizmet veren tüm uçakların indiği İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve Antalya havalimanlarıyla Nevşehir'deki balon uçuşlarında görev alan uçuş ekipleri denetlenecek. Ekşi, dünyanın birçok ülkesinde bu konuda denetim yapıldığını, Türkiye'de de bazı havayolu şirketlerinin kendi uçuş ekibine bu maddelerle ilgili test uyguladığını hatırlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber