Öğretmenin avukatı: Tanımıyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2006 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 2. Dairesi'nin verdiği ''türban kararı''nda taraf olan öğretmen Aytaç Kılınç'ın avukatı Muzaffer Kaplan, Danıştay'daki silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişiyi tanımadıklarını bildirdi.

Gölbaşı'ndaki Bayrak Garnizonu içindeki anaokuluna müdür olarak atanan öğretmen Aytaç Kılınç'ın avukatı Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik gerçekleştirilen saldırıyı medyadan öğrendiklerini belirterek, saldırıyı kınadıklarını kaydetti.

Saldırının hiçbir haklı gerekçesi bulunmadığını ve hiçbir fikrin, düşüncenin, amacın, insan hayatından daha önemli olamayacağını belirten Kaplan, saldırganı tanımadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Amacının ne olduğu ve niçin böyle insanlık dışı olaya kalkıştığı konusunda da fikrimiz bulunmamaktadır.

Emniyet güçlerimiz, olayın sebebini araştırıp, kamuoyunu bilgilendireceklerdir. Ancak şunu hemen belirtmek isteriz ki, böyle bir saldırının hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağı, hiçbir fikrin, düşüncenin, amacın insan hayatından daha önemli olamayacağı düşüncesindeyiz. Çeşitli medya kuruluşlarında Danıştay 2. Dairesi'nce müvekkilim aleyhine daha önce verilmiş bulunan kararla, menfur saldırı olayının ilişkilendirilmesini anlayabilmiş değiliz. Bu tür yorumları haklı gösterecek müvekkilin hiçbir eylemi bulunmamaktadır. Danıştay 2. Dairesi'nin müvekkille ilgili kararına yönelik müdafaamız, sadece hukuki platformda sürmektedir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber