CHP sordu: Sözleşmeli öğretmenlerin durumu ne olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mayıs 2006 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeliler ne olacak?

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, ''Sözleşmeleri 30 Haziranda sona erecek olan 20 bin öğretmenin durumu ne olacak?'' diye sordu.

Gazalcı, Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, kamuoyunda ''sözleşmeli öğretmenler'' olarak bilinen ve bakanlıkça ''kısmi zamanlı geçici öğretici'' olarak görevlendirilen 20 bin öğretmenin, 30 Haziran 2006'da son bulacak olan sözleşmelerinin 657 sayılı kanunla olan ilişkisinin Danıştayca iptal edildiğini hatırlattı.

Sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin 30 Hazirandan sonraki durumlarının ne olacağını, sözleşmelerinin yenilenip yenilenmeyeceğini öğrenmek isteyen CHP'li Gazalcı, önergesinde şu soruları yöneltti:

''Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınma durumları var mıdır? Ağustos 2006 tarihinde atanacağı söylenen 10 bin öğretmen alımında sözleşmeli öğretmen alınacak mıdır? Sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenler gibi sağlık ve kimlik haklarından yararlanması için ne gibi çalışmalar yürütülmektedir?''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber