Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Şubat 2014 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz kıyıları ile Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde görülecek yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran) ile Muğla çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte birlikte İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve batı, Doğu bölgelerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz'in batısında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Havran) ile Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SOBA VE DOĞALGAZ KAYNAKLI BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Rüzgarın batı bölgelerimizde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber