Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin: Sürprizlere hazırlıklı olun

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2006 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de konuşmasında, Danıştay'daki saldırıyla ilgili soruşturmanın tüm yönleriyle sürdüğünü belirterek, tahkikatın gizli olması nedeniyle kendisine gelen bilgileri de milletvekilleriyle paylaşamadığını söyledi. CHP'lilerin ''gizli oturum yapalım'' demesi üzerine Şahin, bunun, Meclisin takdirinde olduğunu, karar alınması halinde bunun gerçekleşeceğini ifade etti.

Saldırının, Danıştayın şahsında tüm anayasal kurumlara yapıldığını belirten Şahin, ''Cumhuriyetimize ve onun temel niteliklerine yapılmış bir saldırıdır. Aynı zamanda, TBMM'ye karşı da yapılmıştır'' dedi.

Şahin'in konuşması sırasında CHP'li Ahmet Ersin ile AK Parti'li Zafer Hıdıroğlu arasında, birbirinin üzerine yürümeye varan tartışma yaşandı. İdare amirlerinin araya girmesi üzerine, tartışma önlendi.

Saldırıyı nefretle kınadıklarını, asla kabul edilemez bulduklarını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:''Ama Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür. Benzeri saldırılar geçmişte de olmuştur. Türkiye devleti, bu saldırılan hakkından gelmiştir, bugün de yarın da gelecektir. Bu tür saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti'nden ve temel niteliklerinden bir tek tuğla dahi sökemez. Sadece bizi birleştirmeli ve bilinçlendirmelidir. Bu tür saldırıları, birlik ve beraberliği bozma amaçlı kullanmak isteyenler olabilir. Bunlar, sadece terör ve teröristin amacına hizmet ettiklerini bilmelidirler. Çünkü terör ve teröristlerin amacı, kargaşa ve istikrarsızlık yaratarak vatandaşın devletine olan güvenini zayıflatmaktır. Elbirliği içinde konunun üzerine gitmesini istememiz, bir an önce bunun arkasında kimlerin olduğunu ortaya çıkararak milletin içini rahatlatmamız gerekir.'' Anadol'un üslubunu eleştiren Şahin, erken değerlendirmelerin çoğu zaman yanıltıcı olduğunu vurguladı. Şahin, ''Bekleyin, çok kısa bir süre içinde, bunu kimlerin yaptığı ve arkasında kimlerin olduğu ortaya çıkacaktır. Hatta, bir takım sürprizlere de hazır olun. Bir süre önce Adalet Bakanlığında yapılan saldırı ile bugünkü saldırı arasında hiçbir fark yoktur'' dedi.

Şahin, Anadol'un, 2. Daire Başkanı'nın koruma talebinin reddedildiği sözlerine işaret ederek, kendisine koruma tahsisine ilişkin yazıyı biraz sonra göstereceğini söyledi.
''Bir takım haberlere itibar edip değerlendirme yapıyorsunuz'' diyen Şahin, yargı kararlarının eleştirildiğini, ancak onlara uyulduğunu belirterek, CHP'lilerin de zaman zaman bu eleştirilerde bulunduğunu söyledi. Şahin, yapılan değerlendirmeleri, ''yakışıksız, isabetsiz ve siyasi amaçlı'' olarak tanımladı. Bu tür saldırılara hep karşı çıktıklarını belirten Şahin, terör ve teröriste karşı iktidar ve muhalefet olarak birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber