İlk Barış Kartalı TSK'ya teslim edildi

ABD'li Boeing tarafından üretilen ve 'Barış Kartalı' ismiyle bilinen ilk AEW&C uçağı, Konya'ya teslim edildi. Teslimler 2015'te bitiyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Şubat 2014 07:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlk Barış Kartalı TSK'ya teslim edildi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), 4 AEW&C uçağının ilkini Boeing'den teslim alarak, gelişmiş havadan izleme ve muharebe yönetiminin yanı sıra havada ve denizde eşzamanlı hedef takip yeteneklerine sahip oldu. Boeing Barış Kartalı Program Müdürü Mark Ellis, "Barış Kartalı Programı, Türk hükümeti ve TAI, Havelsan, THY ve MİKES gibi Türk sanayiinden mükemmel takım arkadaşlarımızla olan harika ortak çalışmanın bir örneği oldu. Bunun yanı sıra, görev sistem operatörlerinin, bakım ekiplerinin ve pilotların ilk eğitimlerinin tamamlanmış olması nedeniyle uçak hemen kullanılabilecek durumda" ifadelerini kullandı.

EN GÜVENİLİR JET

Boeing, uçağı filonun ana operasyon üssü olan Konya Hava Üssü'ne teslim etti. AEW&C uçaklarının yapımında dünyanın en popüler ve güvenilir ticari jetlerinin başında gelen Boeing 737-700 uçakları kullanıldı.

SADECE UÇAK DEĞİL BAKIM VE EĞİTİM PROGRAMI DA VAR

KALAN diğer iki AEW&C uçağı bu yıl içinde, en son dördüncü uçak ise 2015 yılında teslim edilecek. Barış Kartalı Programı, Boeing uçakların yanı sıra, görev mürettebat eğitimi, görev desteği ve sistem bakımına yönelik yer destek birimlerini de içeren dev bir projeyi kapsıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber