Komutan, türban nedeniyle kutlamaları terk etti

Haber Giriş : 19 Mayıs 2006 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Aydın Bacık, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı töreninin başlamasından kısa süre sonra, geçit törenlerini izlemeden, tören alanından ayrıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Burdur'da da törenlerle kutlanıyor. Burdur'daki törenler Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı. Törenlere Burdur Atatürk Stadında devam edildi. Burdur Valisi Can Direkçi, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Aydın Bacık ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, törene katılan vatandaşların ve gençlerin bayramını kutladılar. Daha sonra, çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere madalyaları verildi.

Öğrencilere madalyalarını veren Vali Direkçi, Garnizon Komutanı Bacık ve Belediye Başkanı Akkaya şeref tribünündeki yerlerini aldılar. Bu sırada şeref tribününde Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in eşi Melike Özçelik'in de bulunduğu görüldü. Melike Özçelik'in yanı sıra, şeref tribünün diğer tarafından bir kaç kadının daha başörtüsüyle bulunması üzerine Garnizon Komutanı Bacık'ın Vali Can Direkçi ve diğer ilgililerle konuştuğu, bu konuşmanın ardından Garnizon Komutanı Bacık'ın, geçit törenini izlemeden tören alanından ayrıldığı görüldü.

Kıdemli Albay Bacık'ın Atatürk Stadından ayrılmasından sonra törenlere devam edildi.

VALİ CAN DİREKÇİ'NİN SÖZLERİ

Burdur Valisi Can Direkçi de yaptığı açıklamada, Garnizon Komutanı Bacık'ın, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'in eşi Melike Özçelik'in türbanlı olarak şeref tribününde yer alması dolayısıyla törenden ayrıldığını bildirdi.

Vali Direkçi, şunları söyledi:

?Milletvekilimiz Özçelik'in eşi, şeref tribününde arka sırada oturuyordu. Garnizon Komutanımız bu duruma tepki göstermek amacıyla, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Tank Kurmay Albay Mustafa Bingül ve eşini alarak, tribünü terketti. Garnizon Komutanı, tepki için öyle yaptığını söyledi.?

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber