TRT'nin Turizm Radyosu fiyaskosu

Haber Giriş : 20 Mayıs 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de tatilini geçiren yabancı turistlere seslenmek amacıyla 1990 yılında kurulan TRT Turizm Radyosu'na 2004 yılında 26 personele 126.6 milyar, diğer giderlerle birlikte toplam 190 milyar lira para harcandı. Ancak radyo sadece 225 milyon lira reklam geliri elde etti.

Turizm Radyosu ile ilgili vahim tablo, TRT Genel Müdürlüğü'nün TBMM KİT Komisyonu'nun CHP'li üyesi Emin Koç'un sorularına verdiği yanıtlarla ortaya çıktı. Koç, TRT'nin 2004 yılı hesapları alt komisyonda görüşülürken "Antalya'da yayın yapan TRT Turizm Radyosu ne amaçlı yayın yapar? Kaç personeli vardır? Reklam geliri nedir?" diye sordu.

MÜZİK İHTİYACI:

Koç'un sorularına yazılı yanıt veren TRT, radyonun faaliyetleriyle ilgili, "Yabancı konuklara ülkemizde bulundukları süre içinde yardımcı olacak pratik bilgiler yayınlamakta, dünyada ve ülkemizde meydana gelen gelişmelerle ilgili olarak bilgi vermeye ve turistlerin müzik ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır" bilgisini verdi.

BİR YILDA 60 REKLAM:

Turizm Radyosu'nun Türkiye'de bulunan turistler için, yabancı dilde yayın yapan tek radyo olduğunu ve yayın merkezinin Antalya Lara'da bulunduğunu belirten TRT, radyonun hesaplarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Turizm Radyosu'nda 26 personel görev yapmaktadır. Kadrolu personelin maaş ve diğer ödemeleri yanında hizmet alımı sözleşmesi ile çalışan personel için toplam 126.6 milyar lira, sağlık temizlik ve diğer giderler için 63 milyar lira ödeme yapılmıştır. Bu dönem içinde 60 adet reklam için 224.8 milyon lira reklam geliri elde edilmiştir."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber