Tayin yolunda öldüler

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Karşıyaka Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi'nde Türkçe- Edebiyat Öğretmeni 33 yaşındaki Oya Deniz Kuşatman, önceki gün Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde yönetimindeki 34 DNZ 73 plakalı otomobille bir yolcu otobüsüne çarpıp, yanında bulunan evli 4 çocuk babası İzmir AKP İl Başkan Yardımcısı 48 yaşındaki Ali Yaşar'la birlikte yaşamını yitirdi.

Cuma günü saat 19.00 sıralarında Saruhanlı Harmandalı Köprüsü yakınlarında mıcırlı yolda Kuşatman'ın direksiyon hákimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada otobüsteki 17 yolcu da yaralanmıştı. Yolcularının sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, eşinin ölüm haberiyle yıkılan Ayşe Yaşar'a sakinleştirici ilaç veriliyor.

AKP İl Yönetimi'nde mali işlerinden sorumlu olan Ali Yaşar'ın, Ofis Gıda San. İnş. Tic. A.Ş. ve Ayeksan Gıda San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeliği ve Ticaret Odası İşlenmiş Un Ürünleri Komite Başkanlığı'nı sürdürdüğü, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ile Ege Bölgesi Karadenizliler Vakıf Yönetim Kurulu Üyeliği de bulunduğu anlaşıldı.

Yaşar'ın yakın arkadaşı AKP İl Başkan Yardımcısı Aydın Şengül, Oya Deniz Kuşatman'ın, aile dostu olduğunu, bir tayin işini sonuçlandırmak için Balıkesir'in Susurluk İlçesi'ne gittiklerini söyledi. İl Başkanı Ali Aşlık da arkadaşlarının ölümünün kendilerini çok üzdüğünü, öğretmen ile neden aynı otomobilde olduğunu bilmediğini belirtti.

Kazada yaşamını yitiren öğretmen Kuşatman'ın 6 yıl önce evlendiği gıda mühendisi eşinden 3 yıl önce boşandığı anlaşıldı. Kuşatman'ın 1 yıl önce görev yaptığı Süleyman Demirel Lisesi'nden geçici görevle Karşıyaka Yamanlar Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne geçtiği kaydedildi. Kuşatman'ın ölüm haberini alan Mersin'de oturan annesi Fatoş Kuşatman cenazeyi almak üzere Saruhanlı'ya geldi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber