Öğrenciye tuzak: Kredi borcu fırsatçıları

Haber Giriş : 21 Mayıs 2006 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YURTKUR, öğrenim ve katkı kredisi borcu olan 96 bin üniversite mezunu hakkında icra takibi başlattı. Bazı uyanıklar da ulaştıkları öğrencileri ?Parayı şu hesaba yatırın borcunuz kapanacak' diye dolandırdı...

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, (YURTKUR) öğrenim ve katkı kredisi borcu olan 96 bin üniversite mezunundan alacaklarını icra yoluyla tahsil etmeye başladı. Ancak bazı mezunların YURTKUR'a ?Avukatlarınızın verdiği hesap numaralarına para yatırmamıza rağmen hala borçlu görünüyoruz' şeklindeki başvuruları incelenince büyük bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı.

KİMLİĞİ belirsiz şahısların kuruma borcu bulunanları arayarak kendilerini YURTKUR avukatları olarak tanıtıp, ?Borcunuzu verdiğimiz hesap numaralarına yatırmazsanız evinize haciz gelecek' dediklerini belirlendi. YURTKUR müfettişleri yaptıkları incelemede birçok mezunun dolandırıldığını tespit etti. İnternet sitesinde bir açıklama yapan YURTKUR, borç tahsilatının sadece Ziraat Bankası aracılığı ile yapıldığı konusunda uyardı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber