Mersin'de 40 bürokrat ve işadamı dinlenmiş

Mersin’de birçok bürokrat ile kamu görevlisinin dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından kente İçişleri Bakanlığı müfettişleri gönderildi. Dinlemelerin son genel seçimlerden önce başladığı ortaya çıktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Şubat 2014 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'de 40 bürokrat ve işadamı dinlenmiş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Mersin'deki dinlemelerle ilgili yaptığı açıklamanın ardından gözler yeniden kente çevrildi. Bu açıklamaların ardından İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde usulsüz dinleme iddiaları ile ilgili inceleme başlattı. Dinlemelerle ilgili vali ve üst düzey bürokratların telefonlarını dinlemek için numaraların karşısına başka isimler yazıldığı iddiaları araştırılıyor.

YÜZLERCE DİNLEME İNCELENİYOR

Geriye dönük inceleme yapan müfettişlerin, dinlemelerin ilk olarak 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden iki ay önce başladığını tespit ettiği öğrenildi. O tarihten bugüne alınan yüzlerce dinleme kararı tek tek inceleniyor. Müfettişler yaptıkları incelemede aralarında Vali, parti il başkanları ve bazı işadamlarından oluşan 40'a yakın isim üzerinde yoğunlaştı.

VALİ, YANLIŞLIKLA TAKILDI

İlk dinleme kararlarının alınmaya başlandığı dönemdeki İstihbarat Şube Müdürü A.G. terfi ettikten hemen sonra emekli oldu. Ancak, dinlemeler mevcut mahkeme kararı olduğu için sürdü. Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun, dinlemesinin ise sürekli görüştüğü kişiler için alınan kararın ardından takıldığı öğrenildi. Dinlemelerin terör örgütüleri ve bağlantılı isimler bahanesiyle yapıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber