Ali Babacan'dan faiz açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hazine'nin geçmişte ödediği yüzde 66 faizin yüzde 10’a düştüğünü, sadece faizlerdeki düşüşten devletin 642 katrilyon lira tasarruf ettiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2014 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ali Babacan'dan faiz açıklaması

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hazine'nin geçmişte ödediği yüzde 66 faizin yüzde 10'a düştüğünü, sadece faizlerdeki düşüşten devletin 642 katrilyon lira tasarruf ettiğini söyledi.

Bahçelievler Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Babacan, Çankaya doğumlu olduğunu belirterek, "Çankaya gerçekten yıllardır, merkezi hükümet ile aynı partilerle oldu. Diyalog konusunda hem büyükşehir belediyesi ile sorunlar yaşandı hem de merkez hükümet ile büyük problemler yaşandı. Halbuki bir ilçenin gerçekten gelişmesi, kalkınması hizmetlerin tam anlamıyla ulaşması, ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi arasındaki uyumlu çalışmayla olur. Hizmeti bırakın yapılanlara yapılacaklara da engel olma mantığı söz konusu olduğunda maalesef zaman boşa geçiyor ama hizmetler, yatırımlar ulaşamıyor" şeklinde konuştu.

Babacan, "Önümüzdeki dönem çok önemli bir fırsat ilk defa bu 30 Mart seçimlerinde hem Çankaya hem de büyükşehir belediyesi AK Parti olduğunda o zaman Çankaya nasıl değişecek nasıl güzelleşecek hep beraber göreceğiz. Değerli belediye başkan adayımız Barış Aydın, Çankaya için önemli bir değer bizim kendisine desteğimiz tamdır. Büyükşehir Belediyesi Başkanımızla çok güzel uyum içerisinde inşallah çalışacaktır" dedi.

2002 Türkiye'sinin önce ile 2002 sonrası Türkiye'sinin farklı olduğunu belirten Babacan, "2002 kadar siyasi krizlerle, ekonomik krizlerle boğuşan bir Türkiye vardı. Milli gelirimiz yerinde sayıyordu. Kişi başına ancak 3 bin 500 dolarlık bir milli gelirimiz vardı. Hamdolsun biz bunu 11 yıl da 10 bin 500 dolara çıkardık. Hazine yüzde 66 faiz öderken, bugünlerde bu rakam yüzde 10'a düşmüş durumda sadece faizlerdeki düşüşten devletimiz, milletimiz 642 katrilyon lira tasarruf etti. Bu dönem içerisinde faizler düşmeseydi 642 katrilyon lira daha fazla faiz ödemek zorunda kalacaktık. Peki, ne oldu bu kaynaklar daha iyi altyapı olarak, yol olarak, daha iyi okul olarak, daha iyi hastane olarak hep sizlere döndü. Faizden yaptığımız tasarrufu milletimiz için şimdi rahatlıkla harcayabiliyoruz. O günlerde merkez bankamızın rezervi 26 milyar dolar bugün 125 milyar dolara çıkmış bir rezerv söz konusu. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı hamdolsun geçen sene Mayıs ayında bunu sıfırladık" diye konuştu.

Başkan Gökçek ise "Bugün Çankaya'da bir ilke imza atıyoruz buradaki bu kalabalıkla 7. Cadde'ye mührünüzü vuruyorsunuz ve diyorsunuz ki artık Ankara'da alamadığımız ilçe bir tek Çankaya kaldı onu da alacağız" diye konuştu.

"20 YILDA ÇANKAYA'NIN BİR HİZMETİNİ HATIRLAYAN VAR MI?"

"Son 20 yıl içinde Çankaya Belediyesi'nin aklınızda kalan herhangi bir hizmeti var mı?"diye kalabalığa soran Başkan Gökçek, "Ama hiç birine cevap alamadım, çünkü ortada bir hizmet yok, ama kime oy vereceksiniz diye sorduğumuzda yine CHP deniyor, neden diye sorduğumuzda 'alışkanlık' diye cevap alıyoruz, ama artık Çankayalılar'ın bu alışkanlıktan vazgeçmesi gerekiyor, CHP demek her şeye engel olmak, her şeye karşı çıkmaktır, artık bunun değişmesi gerekiyor" dedi.

"ÇANKAYA, BÜYÜKŞEHİR'İN HİZMETLERİNE ENGEL OLDU"

Büyükşehir Belediyesi olarak Çankaya'da yaptıkları her türlü hizmet için önlerine engel konulduğunu ifade eden Başkan Gökçek, "Çankaya Belediyesi yıllardır her türlü hizmetimizi idare mahkemelerine başvurup yürütmeyi durdurma kararları aldırarak durdurdu, eğer böyle yapmasalardı Çankaya çok daha ilerleride olurdu, inşallah Barış kardeşimizle birlikte bu seçimleri alarak Çankaya'nın makus talihini yeneceğiz" diye konuştu.

1994 seçimlerinde kimsenin kendisinin seçimi kazanacağına ihtimal vermediğini ama kendisi gibi Barış Aydın'ın da bu seçimde Çankaya Belediyesi'ni alacağına inandığını kaydeden Başkan Gökçek, "Böylece artık Çankaya'da particilik bitecek ve sağduyu hakim olacak" şeklinde konuştu.

"YAVAŞ, ANKARA'NIN 'TEYYO DAYISI" OLDU"

Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mansur Yavaş'ın da CHP'ye geçtikten sonra hemen CHP'liler gibi 'yapmak değil yıkmak' üzerine beyanatlar verdiğini ifade eden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

"Mansur Yavaş, televizyona çıktı, 'belediye başkanı olursan ne yapacaksın?' diye sordular, hemen 'Melih Gökçek Avrupa'nın en büyük Disneyland'ını yapıyor bunu halka sorup yıkacağım' dedi. ODTÜ yolunun dört kilometrelik kısmı için -buranın adı da 1071 Malazgirt Bulvarı oldu-, bu yolu da oradaki marjinal gruplara sorup iptal edeceğini söyledi. 'Giriş kapılarını yıkacağım' dedi. 'Su faturasını otobüs parasını indireceğim' diyor ama 'ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz', kendisi de Beypazarı Belediye Başkanı iken ilk icraatlarından biri 13 kuruş olan su fiyatını 25 kuruşa çıkarmak olmuştu, tam Ankara'nın Teyyo dayısı oldu, at atabildiğin kadar".

"HEP ANKARAGÜCÜNÜN ŞAMPİYON OLMASINI İSTEDİM"

Başkan Gökçek, Ankaragücü'nün hep şampiyon olmasını istediğini ve bunun için çaba sarf ettiğini hatırlatarak, Ankaragücü'nün iki yıl önce Süper Lig'de, ilk ikiye, ilk üçe girecek kadar güçlü bir kadroya sahip olduğunu ama Cemal Aydın yüzünden şu anki durumuna geldiğini söyledi.

Ankaragücü'nün o zamanlar gelirlerinin artması için de çalışmalarının olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, "Ankaragücü'nün 5 milyon geliri olacak demiştim, tüm otoparkların gelirini ve büfelerin gelirini Ankaragücü'ne bağlayacaktık, Ankaragüçlüler bana gönül koyuyor ama koymasınlar çünkü ben buradan ayrılmak istemedim, bizi buradan uzaklaştırdılar, benim gönlümde yatan aslan Ankaragücü'nün şampiyon olmasıdır" dedi.

Başkan Gökçek coşkulu kalabalığın tezahüratları karşısında bir kez daha, "Allahın izniyle AK Parti'yi yeniden iktidara getireceksiniz Çankaya'da Barış Aydın'ı Büyükşehir'de de bir kez daha bizimle birlikte yürüyeceksiniz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber