Kamu-Sen'den MEB tasarısına tepki

İstanbul Valiliği önünde eylem yapan Türkiye Kamu-Sen üyeleri, MEB tasarısını protesto etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2014 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu-Sen'den MEB tasarısına tepki

Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, İstanbul Valiliği önünde toplandı. Meclise gönderilen "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na tepki gösteren grup, tasarının iptalini istedi.

Grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Hanefi Bostan, "Eğitim çalışanları ile hiçbir görüşme yapılmadan ben yaptım oldu anlayışı ile hazırlanan siyasallaşmanın önünü açan kadrolaşmayı eğitimin her hücresine yerleştiren ve tam bir ucube olan bu yasa tasarısı önümüzdeki günlerde eğitim hayatımızı yangın yerine çevirecektir. Özellikle son yıllarla il milli eğitim müdürlerinin ve valilerin hükümetten bağımsız hareket etmedikleri dikkate alındığında kimlerin okul yöneticiliğine devam edeceğine karar verecek olanın hükümetten başka olmayacağı apaçık ortadadır" dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türkiye Eğitim-Sen olarak bu tasarıyı zulüm ve hak gasbı olarak gördüklerini söyleyen Bostan, bu tasarının yasalaşmaması için her türlü gayreti sarf edeceklerini belirtti. Bostan, "Bütün gücümüzle bu tasarıya karşı duracağız. Şayet bu tasarı geri çekilmezse teşkilatlarımızla ve tasarıdan canı yanan herkesle birlikte Ankara'da geniş katılımlı eylemler yapacağız" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber