Harddiski silen polislere suçüstü

Kastamonu Emniyetinde görev yeri değiştirilen 4 polis atamaları sonrası çalıştıkları bilgisayarlardaki verileri silerken kameralara yakalandı. Verileri özel bir programla geri gelmeyecek şekilde sildiği öne sürülen polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Şubat 2014 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Harddiski silen polislere suçüstü

17 Aralık süreci sonrasında emniyet teşkilatında başlatılan tayin ve atamalar sırasında kamuoyuna yansıyan "verilerin silinmesi" iddiaları çerçevesinde Kastamonu'da dört polise suçüstü yapıldı. Sabaha karşı Personel Şube Müadürlüğü'ne gelerek bilgisayarlardaki verileri sildikleri tespit edilen dört polisle ilgili soruşturma başlatıldı.

Sabaha karşı şubeye girdiler

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nde iki hafta önce yaşanan ve gizli tutulan olay şöyle gelişti: İçişleri Bakanlığı'na atanan Efkan Ala'nın hazırladığı ilk emniyet müdürleri kararnamesi çerçevesinde Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Mustafa Yoldan, göreve başladıktan kısa süre sonra il emniyet müdürlüğü kadrosundaki müdürler arasında yer değiştirmeler gerçekleştirdi. Yoldan'ın, Vali Erdoğan Bektaş'ın onayından geçen yeni atamaları kapsamında, kent merkezi ve tüm ilçelerindeki polis birimlerinde görev yapan tüm polislerin resmi ve özlük işlemlerinin yapıldığı Personel Şube Müdürlüğü'nde de atamalar gerçekleştirildi.

Bu atamaların içinde Personel Şube Müdürü ve bazı rütbeli polis amirlerinin başka birimleri tayinleri çıkartıldı. Tayinlerin çıkartılmasıyla birlikte aynı birimde yeni göreve başlayan görevliler bilgisayar sisteminde olması gereken bazı kayıtların bulunmadığını belirledi. Bunun üzerine durum il emniyet müdürü Mustafa Yoldan'a bildirildi. Yoldan'ın talimatıyla il emniyet müdürlüğü binasındaki kamera sisteminde başlatılan ilk incelemede, Personel Şube Müdürlüğü'nde gerçekleşen tayinlerin hemen ardından sabaha karşı 05.00 sıralarında il emniyet müdürlüğüne gelen dört polis memurunun, doğrudan Personel Şubesi'ne giderek bilgisayarlara müdahale ettiği anlaşıldı. Personel Şube Müdürlüğü'nde görev yapan dört polisin kimliklerinin belirlenmesi sonrasında bilgisayarlarda yapılan incelemelerde, verilerin tamamen geri gelmeyecek biçimde silindiği ve bu işlem için özel bir bilgisayar programı kullanıldığı tespit edildi.

Gelişmelerin kendisine bildirilmesi üzerine Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan Ankara'ya giderek Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'a konuyu aktırdı. Kılıçlar'ın olayı öğrenmesi sonrasında olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu çerçevedre Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan müfettiş görevlendirmesi yapıldı. Müfettişler, geçen hafta içinde Kastamonu'ya giderek soruşturmayı başlattı. Kimlikleri tespit edilen ve Personel Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler ise başka birimlere atandı.

17 polis görevden alındı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in görevden alınmasının ardından önce 9 şube müdürünün yeri değiştirildi, sonra tüm emniyet müdür yardımcıları ile terör ve narkotik şubedeki müdür yardımcıları ile uzman polisler pasif göreve alındı. Diyarbakır'da son bir haftada içinde Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürü Hakan Cem Çetin, bir yardımcısı, 1 komiser ile 14 uzman polis memuru görevden alındı. Çetin, Sur İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderilirken yerine KOM müdürü atandı. Sur İlçe Emniyet Müdürü de görevden alınarak Özel Güvenlik Müdürlüğünde görevlendirildi. Özel Güvenlik Şube Müdürü ise Egitim Müdürlüğüne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber