E-Adalet'e hazırlık amacıyla Ulusal Yargı Ağı Projesi kapsamında hakim ve savcılara 8 bin 200 dizüstü bilgisayarın dağıtımına başlandı.

Haber Giriş : 22 Ocak 2004 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
E-Adalet'e hazırlık amacıyla Ulusal Yargı Ağı Projesi kapsamında hakim ve savcılara 8 bin 200 dizüstü bilgisayarın dağıtımına başlandı.

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında adli yargı birimlerinde görev yapan hakim ve savcılara bugüne kadar 17 bin 500 bilgisayar dağıtıldı, bu yıl da 8 bin 200 dizüstü bilgisayarın dağıtımına başlandı. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Kaya, "e-devlet" sisteminin bir parçası olan 'e-adalet"e hazırlık amacıyla Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında geçen yıl 17 bin 500 bilgisayar dağıtıldığını söyledi. Kaya, "Bilgisayar konusunda eğitimlerini tamamlayan hakim ve savcılara bilgisayar ve donanımlarının büyük bölümü teslim edildi. Dağıtılan bilgisayarların dışında 8 bin 200 dizüstü bilgisayarın dağıtımına da başlandı" dedi.

"Ulusal yargı ağının getirecekleri"

UYAP projesi hayata geçirildiğinde vatandaşların duruşma tarihini öğrenmek için adliyeye gitmeyeceğini anlatan Kaya, yargının işleyişinin hızlanacağını belirtti. Kaya, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde yargının işleyişinden kaynaklanan tazminat verilmesine son verilecek. Bu anlamda AB'ye girme yolunda Adalet Bakanlığı üzerine düşen görevi yerine getirecek" dedi. Kaya, söz konusu sistemin Adalet Bakanlığı merkez teşkilatı ile tüm mahkemeleri, cumhuriyet başsavcılıklarını, adli tıp ve icra dairelerini biraraya toplayacağını da kaydetti.

Sicillere erişecekler

Sistem hayata geçirildiğinde, vatandaşların ihtiyacı olan sabıka kaydının da bilgisayar üzerinden kısa sürede alınabileceğini vurgulayan Kaya, kurulacak ağ sisteminin MERNİS ve POLNET gibi önemli ağlarla da haberleşmeyi sağlayacağını söyledi. Hakim ve savcılar sicil kayıtlarına da bilgisayarla anında ulaşacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber