Dışişleri bürokratlarının 'sahte sicil' kapışması

Haber Giriş : 23 Mayıs 2006 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı bürokratları, "sahte sicil" kavgasından sonra şimdi de "kızağa çekilmesi haklıydı" "değildi" yönündeki polemiklere tanık oluyor. Eski Personel Daire Başkanı ve halen Sırbistan Büyükelçisi olan Hasan Servet Öktem ile Dışişleri Bakanlığı bürokratı Vahit Özdemir arasındaki polemik sürüyor.

Basında yer alan "Dışişlerinde sicil sahteciliği" haberleri üzerine Öktem'in, "Vahit Özdemir'in son üç dış tayininden adamakıllı sorunlu ve olaylı bir biçimde döndüğünü Dışişleri mensupları bilmektedir. Nitekim dış tayinlerinde sergilediği bu kusurlu davranışlarından ötürü Dışişleri adı geçeni haklı olarak merkezde tutmakta ve dış tayine göndermemektedir" açıklamasına Özdemir, avukatı aracılığıyla tepki gösterdi.

Vahit Özdemir, Avukatı Şerif Vural aracılığıyla yaptığı açıklamada, Öktem'in yetkisi olmadığı halde Özdemir hakkında sicil tuttuğu ve bunun yargı kararıyla da tescillendiği belirtildi. Açıklamada, "Hukuksal gerçeğe aykırı hezeyanlara, bu arada ispatlanmaya muhtaç yeni iddialara" yer verildiği belirtilerek, Öktem hakkında dava açılacağı bildirildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber