ABD'den AK Parti'ye rapor: Ses kaydı sahte

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı görüşme olduğu iddia edilen ses kaydı, ABD'deki dünyanın en gelişmiş stüdyolarında incelendi.

Haber Giriş : 25 Şubat 2014 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD'den AK Parti'ye rapor: Ses kaydı sahte

AK Parti tarafından gönderilen kayıtla ilgili analiz yapan uzmanlar, ses kırılmalarının tek tek ayrıştırıldığı kayıttaki bazı yerlerde iki kelimenin tek kelime haline getirildiği ve eksik kelimelerin bilgisayar seslendirmesi ile tamamlandığını tespit etti.

Stüdyoda yapılan incelemede, montaj olduğu ifade edilen ses kaydındaki seslerin tamamen kesilip yapıştırılmış ve bilgisayarda eklemeler yapılarak bir kurgu çalışması olduğu ortaya çıktı.

Kelimelerden kelime ürettiler

Haber 7'de yer alan habere göre, kelime kelime eklemelerle oluşturulan kayıttaki ses kırılmaları tek tek ayrıştırıldı. Uzmanlar, ses kaydında bazı yerlerde iki kelimenin tek kelime haline getirildiğini de belirledi.

Yazılı rapor hazırlanıyor

Stüdyonun Ak Parti'ye ulaştırdığı öne raporda eksik kelimelerin bilgisayar seslendirmesi ile tamamlandığı tespit edildi. Saniye saniye not tutulan ses kaydı ile hazırlanan raporun çok kısa bir süre içinde Başbakan Erdoğan'a teslim edileceği öğrenildi.

AK Parti, ses kaydı için hukuki inceleme başlattı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber