Diplomasız diş hekimliği yapanlara ceza indirimi teklifi

AK Parti'li Alpay ve arkadaşları, diplomasız diş hekimliği yapanlara verilen hapis cezasının 3 yıldan 2 yıla indirilmesine ilişkin kanun teklifi verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2014 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diplomasız diş hekimliği yapanlara ceza indirimi teklifi

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ve arkadaşları, diplomasız diş hekimliği yapanlara verilen hapis cezasının 3 yıldan 2 yıla indirilmesini öngören kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, kişisel çıkar amacı olmasa bile diplomasız olarak diş hekimliği mesleğine ilişkin herhangi bir muayene veya müdahale yapan, diş hekimliği klinik hizmetleri ile ilgili işyeri açanlar hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezası verilmesini içeriyor.

Yürürlükteki kanuna göre, cezanın alt sınırı 3 yıl olarak uygulanıyor.

Teklifin gerekçesinde, suç işleyen kişilere uygulanacak ceza ve yaptırımların haklı ve ölçülü olması gerektiğine ilişkin temel ilkeye değinilerek, suçun ağırlığıyla orantılı ceza verilmesi halinde kişilerin suç olan fiillerinden pişmanlık duyacağı ve topluma kazandırılabileceği belirtildi.

Anayasa'nın 10. maddesinin de eşitlik ilkesini düzenlediği ifade edilen gerekçede, aynı kanunda diplomasız hasta muayene eden doktorlara verilecek cezanın alt sınırının 2 yıl iken diş hekimleri için 3 yıllık alt sınırın söz konusu temel ilkelere aykırı olduğu görüşüne yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber